En fredag med Mamma Mu


Fredag. Godisdag. Sista Septemberdagen dessutom. Vart flög denna månad iväg?

Idag har Seth och jag sällskap av Ruth som fått magafari. Nu har vi Mamma Mu och kråkan på dataskärmen som tidsfördriv. Kråkan som städat varsomhelst på 5 minuter. Han borde komma hit...kanske han är lika bra att montera paxskåp och dörrarna till dem...

Ha en skön fredag!


Hur tungt är det att hänga upp jackan egentligen?


Av de sex barn som kommit in i huset efter skolan så har sex stycken lämnat spår efter sig på golvet.

Men jag frågar mig vad som är tyngre -att höra sin egen tjatiga röst "häng upp kläderna" eller att se på röran?
Idag var det det förstnämnda som var tyngre.
Därav röran.

Enklast vore ju att snabbt plocka upp dem själv. Det tar kanske en halv minut. Men då är risken ännu större att de aldrig lär sig denna enkla regel. 

Minitrip


En som äter och tre som tittar på... (eller två, Nova tröttnade i något skede) Nu har Selma hunden farit hem igen efter att vi tagit hand om henne i några dagar och det känns lite tomt nu ned bara en hund.

Imorgon bär det iväg på en miniresa till Tammerfors med en kär vän och det ska bli så roligt! Hem kommer jag förhoppningsvis med den finaste korgstolen ever och jag borde nog placera den mitt i vardagsrummet. Harmt att den inte har nån given plats där i detta skede med våra tre soffor *blink*.

P e a c e



*And give you peace*

Vad mera behövs denna dag än Guds frid som övergår allt annat!?

Jag önskar att du också, vem du än är, får smaka av den samma friden som inte kommer från denna värld!

Skärbrädan är köpt vid missionsmagasinet. Ett tips till er som köper skärbrädor är att använda dem som serveringsbräda. (Jag skär upp brödet på avigsidan och serverar det på "fina sidan")



Hugga mera


Huggning har varit på tapeten idag och Edith har fått en betydligt finare utsikt från sitt fönster på vinden.  Roligt med förändring och roligt med ännu en fin höstdag som spenderats på utsidan!
Jag borde leta efter förebilder så skulle ni få se skillnaden...

Nu smakar det gött med kaffe och lite choklad. Mums.

Älvor


"Nä, si va snyggt de har här i wc", utbrast Ruth då vi tog en kisspaus vid maxifun. "Precis sådana klistermärken ska vi sätta upp i vårt wc också"

 Hmmm...jag tror att hon får vänta med älvor i wc tills hon flyttar till nån studielya sen om 15 år *blink*


Lador på rad


Alltid när jag kör förbi det stora fältet med ett tiotals lador, strax före Jepo från Essehållet, så har jag tänkt att jag borde knäppa bild av dem. Men det har alltid lämnat vid en tanke. Ladorna är ju så fina och alltmer sällsynta!

Om nån undrar varför jag var till Jepo igår (knappast nån men jag berättar ändå) så har jag börjat i en hästkurs. Hästens ABC. Jag har ju ridit i många år som ung men nu har ett nytt, lite bredare intresse att lära sig allt detta som man behöver känna till om hästar om man planerar att skaffa egna och bygga eget stall fötts...

Försökte få med min man också men där var det bockstop. Han bromsar nog bara hela "hästutvecklingen" på våran gård så länge det går...till all lycka är han ju en djurvän rakt igenom och när han lär känna hästar mera personligen så kommer han att upptäcka vilka underbara djur de är! Han vet bara inte om det än, ha haa....

ny kökshandduk


En sprillans ny kökshandduk tisdagen till ära! 

*Gode Gud välsigna maten. Amen*
Finns att köpas vid missionsmagasinet
(men när nåt ska torkas söker vi nog efter nåt annat
- denna vill jag ju inte smutsa ner, ha haa).

Vi plockade upp andra varor också som kommit från Flatebo
så nu finns det igen ett större utbud,
bla många olika skärbrädor
-som lämpar sig utmärkt som serveringsbricka!
 Jag hade planerat att köpa hem en skärbräda till mitt kök
...men glömde det idag. Vadå glömsk!?



Ni som gillar att måla ska ta en titt i den nya målarboken.
Bilderna är väldigt varierande och nu behöver jag nya färgpennor. 

Kallt om öronen


Måndagsmorgon.
Vi kommer just in efter den traditionella utepromenaden och mina öron skriker efter en mössa eller nåt annat värmande. Men hade jag inte på mig den under promenaden så känns det lite väl sent att dra på mig den nu.

Snart blir de nog varma och sköna igen och lagom beiga som öronen ska vara då de har rätt temperatur.

Blomman då? Jag undrar vem som har plockat den och hittat en lagom stor vas?  Har liksom missat den stunden då någon kom in med den och satte den på köksbänken. Men lite fin är den ju i alla fall. Åtminstone pikolite fin.

Nån målar och nån trotsar


Vi målar andra varvet på huset. Det känns trögt. Andra varvet är ju alltid tråkigare.
Det som också är tråkigt är en tvåårings trots. Sån envis liten pojke vi haft idag! Suckar djupt och hoppas på en bättre dag imorgon....annars får jag spader! 

Sköna måndag


När han kommer in tassande i vårt sovrum, kryper upp i sängen och säger "mamma! pingu, mjölk, bjö"...ja , då kan jag inget annat än hörsamma hans önskan.

Hoppas att ni får en fin start på den nya veckan. Gårdagen blev extra fin för vår del eftersom vi fick en tumisdag och var bortbjudna på lunch till nya bekantskaper i Vasa. Dessutom besökte vi fridsföreningen där och det var intressant att se den unga församlingen! Här finns föreningens uppgifter. Är ni Vasa bor och saknar andlig gemenskap så är detta stället för er! Där fanns bara underbara människor och stämningen var varm!

Nu är det dock vardag som gäller och vad Seth och jag ska hitta på återstår att se...ikväll drar ju Gemenskap kvällarna igång igen och har jag bara möjlighet så åker jag till Kokkola! Info om gemenskapskvällar här.

Solrosor


Visst är det roligt att det finns vackra solrosor i var och varannat hem nu just här i Ytteresse!

Här är vår bukett

Hjärtat


Våran åttaåring väljer oftast en vit panda chokladplatta till fredagsgodis.

Varje gång ger han biten som har ett hjärta till mig.

En enkel och fin kärleksförklaring!