A3 planscher för hela slanten


Alltså jag vet inte. Det finns tusen saker jag vill skriva och blogga om men inget blir ändå gjort. Känner mig lite som hamstern i hjulet som bara låter tankar mala utan att de får en chans att bli ord. Hamstern får ju inte heller så mycket gjort där i sitt hjul...

Nåja. Kanske en annan dag. I en annan tid.

Nu har jag inte tid för som de präktiga människor som vi är så ska vi börja ställs oss till sängs sådär en 20:30. Men lite reklam för kommande konfirmation (åtminstone i Esse blir ungdomar konfirmerade) vill jag göra! Dessa motiv finns i A3 posters/planscher att köpa vid missionsmagasinet. Perfekt till tonåringens rum och enkelt är det att sätta upp med nån snygg tejp. Finemang!
Och jo, jag vet att det är gräsliga mobilbilder men då kan det bara bli bättre i verkligheten *tummen upp*





Att ta igen


Borta bra men hemma bäst.
Vi har varit på en femdagars tripp med barnen och två andra familjer till Hedenäset och nu har jag en hel del att ta igen på hemmafronten. På resan hann vi med slalom, shopping, hoplop (nej det heter inte hoplop men jag tycker att alla ställen som påminner om Kokkolas hoplop ska heta just hoplop) bastubad och plätt kalas.  Det är så roligt med omväxlande dagar men oj vad jag trivs här i mitt Esse! Nu ska vi snart bege oss till missionsmagasinet och plocka lite kläder och snacka dittan och dattan med andra qvinns. På återhörande.

Ungdomsweekend

Vem är jag?
Skulle jag räknas som ung vuxen så skulle jag delta i denna weekend. Men nu är jag ju en fyrabarnsmor på långt över trettio år så jag tror att många skulle höja på ögonbrynen om jag bänkade mig där, ha haa...

Jag är så glad att det satsas mera på ungdomar idag än det gjordes på min tid. Så alla ni som har tonåringar och unga vuxna i er närhet, uppmana dem att delta i detta. På programmet står roliga uppgifter, kvällsprogram, gemenskap och det allra viktigaste Jesus Kristus!

...och jag söker vidare om jag hittar nån weekend med kristet tema som passar en lite mognare dam.


f r e d a g


Fredag. Yes.
Men den blir inte riktigt bra innan tandläkarbesöket är över. Usch. Jag skjuter upp dessa besök med alldeles för många år och när det inte finns nån återvändo längre så är det betydligt värre eftersom det är så länge sen sist.
Ho ho.
Hur moget!?

Detta ögonblick




"Blott en dag ett ögonblick i sänder"
Denna psalm sjöng vi på kvinnokvällen i måndags 
och tankar kring denna psalm hörde jag i andrum för några dagar sedan. 

Ett ögonblick i sänder.

Att vara närvarande i det som sker.

Det som har varit är inte mer.

Det som inte har kommit finns inte.

Lägg dit liv i Guds händer och lev i nuet.

(här nedan är ett kort filmklipp från kvinnokvällen som syrran filmade)






Nåt rosa


När man vaknar och möter en liten kille i rosa nattlinne,ha haa...och igår skrattade vi gott åt skillnaden på mor och fadersroller i hemmet (under gemenskapskvällen) så det kändes som teater imorse då jag såg vad han var iklädd i *blink*. Men denna gång var det nog Ruth som hade varit i farten och valt nattdressen åt Seth så jag ska inte skylla på fadern.

Gårkvällen blev fin och jag har nog tänkt skriva några rader om den men nu prioriterar jag annat denna soliga morgon. ..ska bland annat försöka smälta Korv Görans måltiden som blev intagen väldigt sent för mina rutiner. Det är nåt konstigt med kvinnokvällarna som ofta tycks leda till sena efterfester med mat och nattprat. Härligt! Och hemmet som jag besökte drömde jag om inatt. Det var såå vackert. Det finns så många vackra hem.

Fast alla hem är ju vackra då den rätta stämningen finns där. Visst!

Papparelationer


Guds fadershjärta - 
Hur papparelationer påverkar vår Gudsbild.

Detta tema berör vi ikväll på gemenskapskvällar för kvinnor och jag tror att vi får en givande stund tillsammans med Dana Fagerholm som föreläser. Alla är ju hjärtligt välkommen till Skutnäs bönehus i Jakobstad klockan 18:30. Mer info här. Jag ser framemot kvällen och räknar timmarna som ett barn, ha haa...

Temat är väldigt intressant och vi har ju alla olika erfarenheter i våra bagage som påverkar vår Gudsrelation endera positiv eller negativt. Många känslor ligger gömda under uppväxttiden och kommer fram då man själv blir äldre och just dessa känslor är viktiga att reflektera över. Vad har påverkat mig allra djupast i livet när det gäller min egen Gudsrelation? 

..men före kvällen ska vi tvätta lite kläder och så ska Seth och jag bara njuta av att de tre äldre for till förskolan och skolan. Skönt. Sportlovet har varit skönt och välbehövligt men rutiner och vardag ska absolut inte underskattas.


l e k


Det är ganska tyst här på bloggen.
Mindre tyst hemma hos oss.
Väldigt sällan tyst och väldigt mycket lek.
(det är ett sugrör och inget annat i Seths mun och det är i roskis nu *blink*)


En barbiebutik. Allt man behöver finns här deklarerade hon som byggt det och hennes lillasyster leker så gärna.



...men nån får iallafall njuta av bubbelbad, inte illa!
(önskar det vore jag)