Vårbasar


Världens godaste munkar får man köpa vid missionsmagasinet på lördag!
Såna som smälter i munnen. Ah!

tips på bok titel


Jag har nu suttit och skrivit om 11 (12) åriga Karin nästan varje vecka sen i höstas men inte kommit på nån titel till (andakts)boken. Behöver all tips jag kan få!

Om nån har en titel som jag använder får den personen en gratis bok sen då den är tryckt (planen är att den kommer ut lagom till julhandeln)!

Boken har en text för varje dag under ett år och en röd tråd genom den är Jesu kärlek och funderingar kring tron. Bibeltexter eller "länkar" till Bibeln finns varje månad och ska förhoppningsvis ge lite lust för den som läser boken att öppna sin egen Bibel. Den är riktad till barn i 10 - ca 13 års ålder med vardagliga händelser och tankar.

Karin samtalar ofta med sin gamla farmor om tron men tycker ibland att farmor är gammalmodig och inte förstår det hon känner. Dessutom använder farmor ofta svåra ord som "nåd", "förbarma sig", "prisa" och då brukar en förklaring vara på sin plats. Karin har en bästis, Emilia, som hon ibland är avundsjuk på och får jobba med dessa känslor en hel del (Emilia får ALLT som inte Karin får och livet är orättvist allt som oftast). I boken får hon också en ny kompis, Samuel, som inte känner Jesus men som under året blir mer och mer intresserad av kristendomen. 

Tja, det var lite om innehållet till den namnlösa boken.

Tipsa gärna. 





Kvällsljuset


Får en djup, tillfredställande känsla av kvällsljuset som kikar in genom köksdörrarna och möter det stillsamma ljuset på bordet. Hur efterlängtad är inte detta kvällsljus.

Sitter i tystnaden och njuter av min ensamhet. Att den kan vara så skön! Min man är på tre dagars arbetsresa och numera känns inte sådana dagar som att bestiga ett högt berg. Nej, med lite äldre barn i huset så känns dessa ensamma dagar betydligt lättare än då jag kikar i bakspegeln på några år tillbaks och minns hur det kändes då. Då var det mera slutkörda batterier hos undertecknad!

Allt har sin tid och jag som trodde att jag skulle vara småbarnförälder resten av livet får pusta ut litegrann och känna känslan av att barnen faktiskt hjälper till. Vi är ett team när pappa är borta och delar på de tråkiga sysslorna som måste göras.

Men nu är klockan 21:30 och för kvällströtta Maria är det fördigt svamlat.


Hon som sover bort sina dagar


Vissa sover bort sina dagar.
Hon kunde faktiskt bjuda på några snabba blickar tycker man - men inte idag. Är man trött så är man - och är man söt så är man! Inget man kan göra något åt (och då syftar jag ju givetvist inte på mig själv ifall nån trodde det).

Nu ska vi njuta av en helg utan planer. Skönt!




Ung i tro


Har ni läst den nya kristna portalen "ung i tro"? Den passar väldigt bra fastän man inte kallar sig ungdom längre och alla texter är verkligen läsvärda.

"Vad bygger du din tro på?" - en intressant läsning om gemenskapen i församlingarna.

Vad menas med"Allt vad man inte gör i tro är synd" - läs!

Citerar slutet: !"Du bör alltså tro att Jesus Kristus har friköpt dig från alla dina synder oberoende om du cyklar, springer, spelar fotboll, handlar mat, är i skolan osv. Din tro ger dig friheten (eller egentligen Jesus som du tror på)"

"Är det fel att använda smink om man är kristen?" - sista stycket är så klockrent!

"Följa Jesus - eller varandra" - helt underbar och aktuell text.

"Gör det lilla du kan, gör det villigt och glatt" - en sång av Lina Sandell som betytt mycket för mig. Det behöver inte vara så stora saker vi gör i Guds rike, det lilla räknas!

Dessa texter är ju bara en liten del av allt som finns att ta del av i portalen (det känns lite fel att välja ut några enstaka texter då alla är lika viktiga)

Gemenskapskväll för kvinnor


Ofta passar inte datumen för gemenskapskvällar familjens schema. Så är det ikväll. Igen. Men jag hoppas att jag får det fixat och kan åka iväg trots att jag troligtvis hamnar att åka ensam hela vägen till kokkola. Det ger så mycket att delta i dessa kvällar och jag vill helst inte missa nån av våra gemenskapskvällar för kvinnor.

...och visst är det så att när man vill något tillräckligt mycket så brukar man hitta möjligheter att delta.

Förresten så sitter jag i soffan med ett par splitternya, klarblåa salomon speedcross skor och känner att jag borde ha tagit en bild av dem också, de skulle ha matchat (reklam)bilden som Dana fixat! Imorgon ska damen ut i skogsterräng och det ska bli så kul...



Inget luddigt med uppståndelsen

Vad mera behöver man liksom.
Jesus är uppstånden.
Ja, han är sannerligen uppstånden.
Han har gjort mig fri.

Lite choklad på det så är allt på rade. Öppna universitetets ansökningar går ut på onsdag och skulle jag veta vad jag vill bli då jag blir stor så skulle jag börja studera nåt riktigt intressant till hösten. Men problemet är att jag är intresserad av så många saker och inte riktigt får grepp om mig själv. Vad vill jag? Vad kan jag? Vad är realistiskt?

Jag är väl en av de många människor som har en massa luddiga drömmar som man inte riktigt kan sätta fingret på.

Men så länge jag har förstått livets mening och evighetens biljett till Himlen stämplad så gör det väl inget att jag är lite luddig mellan varven.