Läsvärd text


*Oberoende hur du känner när du får ditt betyg, så är det viktigt att komma ihåg att dina vitsord bara beskriver en del av dig - och inte ens den viktigaste delen*

Vilka ord!
Så sant.

Önskar att alla som får ett betyg i handen skulle läsa dessa rader. Jag borde ha läst denna text då jag gick ur högstadiet med mitt medelmåttliga betyg.



Gult är inte fult


Vi ska bort ikväll, till vårt nya smultronställe (mer om det i ett senare skede). Seth packade väskan redan klockan 11 och går runt med den överallt trots att jag påminner honom att det är länge ännu tills pappa kommer hem från jobbet.

Så onödigt att gå runt med extra tyngd flera timmar.

På samma sätt påminner Jesus oss om att inte gå runt med tyngda bördor på våra axlar som han redan en gång för alla förlåtit. All stress, all oro, all bitterhet, all ängslan, all sorg och alla grusade drömmar vill han ta av oss. All glädje, alla förhoppningar, all kärlek och all lycka vill han dela med oss. Han vill att vi ska vara hos honom!

Nu räknar vi timmarna med ryggväskan på ryggen och beundrar den nysprayade racercykeln som torkat i solen. Hjulen på bara så åker vissa flott. Vissa som verkligen älskar gult, som älskat gult sen ettårs åldern.



Jesus som vår spegelbild


Jag har blivit ännu latare och pratar istället för att skriva. Det går ju så mycket snabbare...
En kort reflektion om Jesus som vår spegelbild.

Andakt


Dagens text ur andaktsboken "ett är nödvändigt"


När simstranden lockar


Tänk att vi får göra detta idag.
Hur underbart är inte det.
I maj månad.

"En stor sandlåda", utbrast Ludvig och de sprang nerför backen trots att jag ropade att vi går! Varför måste barn alltid springa? Sen faller de, gråter och skrubbar sina knän (fast denna gång höll de fötterna i styr)


Ebba uppdatering


Nu är det absolut dags för en bild på mosters och farbrors söta Ebba. Hon som tar livet med ro och inte gnäller i onödan. Hon som är sötare än man egentligen får vara. Ser ni förresten att hon håller pincettgrepp? Hur sött som helst! Och bodyn!! Mina flickor fick aldrig bära så vackra hemstickade plagg, buhuu...

Helgen och morsdagen kom och gick och jag fick bekräftat att jag är älskvärd, snäll och smart! Underbara ungar som vet vad mamma behöver få höra, ha haa...speciellt med tanke på hösten och alla frågetecken över vad jag ska göra då.

Men jag tröstar mig med bibelordet "Människan tänker ut sin väg men det är Herren som styr hennes steg" som jag delade på instastories idag. Herren har nog planer för oss alla - jag tror bara vi måste vara tålmodiga och lyhörda inför honom.

 För alla ni som kanske funderar om jag jobbar inom vården längre så kan jag meddela att skiftesarbete inte lockar alls och numret från vikariebanken gav mig stress långt ner i hjärtroten. Jag är en människa som vill ha kontroll och vikarierandet blir snabbt rörigt och ger (om inget annat) dåligt samvete varje gång man tackar nej! Ett dagjobb tre dagar i veckan (inte alltför tidigt med tanke på barnen) vore perfekt men hur lätt är det att hitta sånt då man är utbildad inom vården.

Men nu är det ju sommar och strålande väder så vem vill nu fundera på hösten!








l i v e t


Har du andaktsboken "Ett är nödvändigt" så ska du läsa dagens text. 
Texten berörde mig starkt i morse och jag läste den flera varv!
Vad är det Gud söker hos mig?
Gud söker efter Jesus.
I mig.
Finner han honom hos mig, finner han livet!
Allt vad Jesus är och har,
delar han med mig när han bor i mitt hjärta.
Därför har jag också livet -
då jag har Jesus.

ps. Läste texten och lade upp den på Youtube, här. 



Gemenskapskväll för kvinnor


Ikväll får vi bänka oss till terminens sista träff för Kvinnor. Vi samlas i risöhäll bönehus kl 18:30 för att höra på Carina Ventin som föreläser om "när barn och ungdomar mår dåligt". Ett aktuellt ämne får man ju tyvärr konstatera, men med de rätta redskapen kan vi alla dra vårt strå till stacken...