Denna underbart goda kaka hade en av svägerskorna bakat och det var, utan att överdriva, det godaste jag ätit på länge! Tror jag åt en fjärdedel av kakan (till all lycka så tänkte de flesta på bröllopsformen och bara smakade en liten bit medan jag har varit så smart och köpt en klänning som har flexibelt midjemått så man inte måste svälta sig själv veckan innan *blink*). Kakan var sådär kladdigt seg i mitten så vi snackar inte om nån torrboll. *så läcker*. Kopierar in receptet här ifall nån vill bjuda mig å kaffe med dopp nån gång!
Amerikansk cookie med choklad och kola
12–14 bitar
200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen) 100 g Dumlekola 175 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl farinsocker 1 ägg 1 ½ tsk bikarbonat 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 dl havregryn 3 ¾ dl vetemjöl
Garneringca 4 bitar choklad, grovhackadflorsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.
2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.
4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 34–38 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar