tips på bok titel


Jag har nu suttit och skrivit om 11 (12) åriga Karin nästan varje vecka sen i höstas men inte kommit på nån titel till (andakts)boken. Behöver all tips jag kan få!

Om nån har en titel som jag använder får den personen en gratis bok sen då den är tryckt (planen är att den kommer ut lagom till julhandeln)!

Boken har en text för varje dag under ett år och en röd tråd genom den är Jesu kärlek och funderingar kring tron. Bibeltexter eller "länkar" till Bibeln finns varje månad och ska förhoppningsvis ge lite lust för den som läser boken att öppna sin egen Bibel. Den är riktad till barn i 10 - ca 13 års ålder med vardagliga händelser och tankar.

Karin samtalar ofta med sin gamla farmor om tron men tycker ibland att farmor är gammalmodig och inte förstår det hon känner. Dessutom använder farmor ofta svåra ord som "nåd", "förbarma sig", "prisa" och då brukar en förklaring vara på sin plats. Karin har en bästis, Emilia, som hon ibland är avundsjuk på och får jobba med dessa känslor en hel del (Emilia får ALLT som inte Karin får och livet är orättvist allt som oftast). I boken får hon också en ny kompis, Samuel, som inte känner Jesus men som under året blir mer och mer intresserad av kristendomen. 

Tja, det var lite om innehållet till den namnlösa boken.

Tipsa gärna. 





Inga kommentarer: