varför är jag laestadian


Där satt vi igår alltså,
och funderade på frågan varför vi är laestadianer.

Såklart så gjorde jag ju bort mig en aning men nåt annat hade ju varit konstigt. Jag får väl sätta den under samma kategori som tidigare
 #densomintegörnågotfelgöringet.

Jag hade själv förträngt min klumpiga replik men syrran (snäll som hon är) påminde mig om den idag då hon frågade vad jag riktigt menade då jag pratade om sakramenten. Jag sade nåt flummigt i stil med att  "jag är inte laestadian för sakramentens skull men som kristen är de ju viktiga för mig" Denna mening kunde heeelt misstolkas och den var flummig och fick underkänt! *skäms*. 
Det jag menade var att för mig, som kristen, så är sakramenten viktiga men att vi tyvärr inte har nattvardsgång i bönhusen. Det är enbart på sommarmöten som vi firar egen nattvard. Alltså, förtydligar, en orsak att vara laestadian är inte för att kunna döpa sin barn eller ha tillgång till nattvardsfirande. Som ett motexempel så finns det ju kristna som vill höra till kyrkan enbart för att få döpa sina barn, konfirmera sig, gifta sig och få en begravningsplats.

Om jag kort sammanfattar varför jag personligen (kan ju inte skriva för någon annan) är laestadian så är det först och främst
- tack vare att jag är uppvuxen i denna "väckelserörelse". Jag känner mig trygg med de traditioner vi har och jag har funnit min moderförsamling på jorden. Känner mig tacksam.  

- För det bibeltrogna ordet och det klara evangeliet.
- för gemenskapen, den är väldigt viktig för mig! Vi människor behöver stötta varandra och umgås mycket.


Ja, detta om detta. (överraskande) mycket folk kom och det var ju roligt.

Nu ska jag googla om det finns tvättmaskiner som har den funktionen att den efter varje tvätt "maskinerar" om och börjar torka kläderna i samma veva. Det borde ju finnas i dagens tekniska värld (tycker hon som är den minst tekniska av oss alla). Jag skulle ha behövt den funktionen idag då vi var bort på lunch och tvätten väntade över två timmar för upphängning (då blir det ju inte direkt fräschare)...

På tal om maskiner så fick jag stifta bekantskap med en trevånings diskmaskin idag och det står nu på min inköpslista till nya köket. Dessutom samma storlek som de traditionella.

Förresten, finns det några kurser i hur man uppför sig framför publik? Att man säger det man ska säga utan att tappa tråden och bli flummig? Känner att det skulle vara dags för en liten skolning för denna dam. Det är en stor skillnad mellan att tänka vad man ska säga och att få de rätta orden sagt. Dessutom i rätt tempo och med rätt tonfall.


8 kommentarer:

Anonym sa...

Maria du är bra som du är. Ingen kan vara bra på allt och nu är du nog lite för självkritisk. Det är en jättebra blogg du har, det är fint att du berättar om din tro så där frimodigt. Dessutom är du inte alls skrytsam utan använder hela paletten när du berättar om din vardag.
Vad du sa igår vet jag inte, men vem väljer nu de rätta orden jämt när man förväntas ge snabbt svar på en fråga.
Grubbla inte mera över det nu.

Anonym sa...

Alltså det sista stycket, om hur man får sagt det man menar.. HUR svårt är inte det? Jag kommer med på kursen ;);)

Anonym sa...

varför i all sin dar ska allt vara så perfekt? Vi behöver inte vara perfekt utan duger precis som vi är! Du som har så många gåvor ska inte alls fokusera på det du själv upplever som brister!

Anonym sa...

Vad kloka kommentarer! Precis så där är det. Vi sätter focus på det som eventuellt blev fel och glömmer att vi duger som vi är. Tack för att du ställde upp. Modigt !!

Anonym sa...

Varför är vi leastedianer? Tillbringa ni en hel kväll och fundera kring det?
Svaret bör vara enkel för alla -för att vi vill till himmel o salighet! Allt det andra tillkommer som gemenskap, trosvänner, traditioner och mycket mer.

maria sa...

Vi hörde först på laestadianismens historia och sen reflekterade vi vidare ja....

Anonym sa...

Jag menade absolut inte att bara laestadianer kommer till himlen. Men det är väl därför vi är kristna och laestadianer. Kom in på din blogg via en länk på fb. Och reagerade på att man samlas kring ett sånt ämne. Jag bor inte där och vet inte hur ni har det där men för mig låter det lite märkligt. Vi samlas kring ordet vilket man får näring för vägen o vandringen. I vår församling har vi nattvard flera ggr/år men då har vi också präster som predikanter.
Inget illa ment men tycker fokus borde ligga på Guds ord och vad det lär, och sen samlas och umgås utöver det hur mycke som helst utan nåt specifikt "ämne".
Det viktigaste -tron och vad Guds ord säger kan lätt komma i skymundan om man börjar samlas kring olika "ämnen". Och man vills bort, den onde är slug som en räv.
Bara lite tankar från en svag tros syster högthögt upp i kallaste Norrland.
Med all kärlek till er❤️

Anonym sa...

Det finns sådana tvättmaskiner, men har någonstans fått för mig att de drar mer energi än om man hade tvätt maskin och torktumlare. Lönar sig att kolla på energimärkning. A, A+, A++, A+++ eller om de inte mörks med + så i alla fall A/klass är det som man bör sträva efter. Lycka till! 😊