v a n d r i n g e n


för vissa människor blir vandringen här på jorden lång, ur människoögon sett, och deras längtan är att få komma till Himlen är stor. De är mätta på det jordiska livet som ofta, tillsammans med glädje och kärlek, innehåller sorg, sjukdom och hårt arbete.
för andra människor blir vandringen mycket, mycket kortare. Man rycks bort mitt i livet, då man kanske har barn som behöver en, äkta hälft eller är själv ett barn som betyder så mycket för sina föräldrar och syskon.

men alla våra dagar är räknade, ingen lämnas kvar i sina välputsade hem.....det viktigaste vi kan göra här i livet är nog att ha vägen klar för oss....
vill vi att den ska svänga uppåt.....eller neråt.....
alla kommer inte till Himlen.

"Jesus sade till honom: Jag är vägen och sanningen och livet.
Ingen kommer till Fadern utom genom mig." (Joh 14:6).

igår dog en kusin till min man. efter sig lämnade han fru, barn och barnbarn, släktingar och vänner.
Han var en troende ung man.
Nu, i denna stund, får han se Jesus med sina egna ögon. Det vill också jag göra en dag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Låt oss knäppa våra händer och be för familjen som har det mycket jobbigt just nu...
Jesus, slut in dem i din trygga famn

Anonym sa...

MARIA. Du skriver alltid så fint och bekänner din tro på ett fint sätt. fortsätt vara ett ljus i världen.Kram

Minna sa...

Fint skrivet! <3

Linda sa...

ja.
Man får be för de närmaste. Att de ska orka fortsätta livet här.
Att de ska bli tröstade.

Man förstår ju inte varför det måste ske på det sätt som det gjorde, men det är inte meningen heller. Att vi ska förstå allt.

Anonym sa...

Förstår inte riktigt innehållet i den ofta sjungna psalmen,var inte rädd...Man kan ju tolka den olika men det hemliga tecknet?Gud har väl int lagt nåt hemligt för oss

maria sa...

så sant som du skriver...psalmen är lite mystisk, men ack, så vacker!......det hemliga tecknet tolkar jag (som du skrev så kan man ju tolka allt så olika) som att det är hemligt för våra ögon och öron tills vi kommer fram, likadant som ett paket som hemlighålls tills födelsedagsbarnet öppnar det.

En annan sak som stör mej lite i psalmen är den mörklagda hamnen - det låter liksom lite dystert och farligt (fast jag vet att mörklagd = att den är dold för våra ögon tills vi kommit fram och inte att det är en mörk hamn :-))