allt eller inget

jag lånar här några tankar (omformulerade efter mina egna tankar och minnen) som jag hörde av en kvinnlig missionär i helgen. 

"när man ska berätta om kristendomen och Jesus för andra människor så fångar man ofta lättare andras uppmärksamhet om man berättar sin egen livshistoria. Ofta är det sånt människor vill höra och sånt de minns efteråt. Speciellt lyhörda blir dom om man berättar om nåt svårt, en gripande livhistoria, tex om man har omvänt sig från ett liv fylld av missbruk eller när mötet med Jesus blev en klar vändpunkt i livet. Från mörker till ljus på ett ögonblick.
Men om man är en helt vanlig, simpel, alldaglig kristen som under hela sitt liv vandrat med Jesus vid sin sida och aldrig känt tomheten som ett liv utan Honom medför, hur ska man då övertyga andra om att det är detta som är A och O i livet, att det är den viktigaste fråga man ska ta ställning till?
När man inte kan inleda med frasen - ja, ni skulle ha vetat hur hemskt mitt liv var innan jag mötte frälsaren....
Men om jag tänker att jag skulle bli tvungen att ge bort min tro på Jesus.
Vad skulle jag ha kvar av värde? 
Jag har familj, hem, pengar, utbildning, tillgång till arbete och trygghet. 
men OM Jesus inte skulle höra till mitt liv. Skulle då inte min situation för framtiden se lika mörk ut som en missbrukares, alkoholists etc....? 
Det räcker inte med att vi har levt ett gott liv och varit moraliska och laglydiga människor som inte medvetet sårat våra närmaste om vi inte äger en levande tro. Då är utgången lika illa som för den värsta missbrukaren som försummat allt vad han/hon äger och där relationen till de närmaste är bruten.
Att jag, simpla, enkla kvinna har allt en människa behöver, tron på Jesus kristus. Han som är vägen, sanningen och livet. Är inte detta ett under att berätta för andra? Mitt liv skulle inte vara nåt värt utan Honom. Man äger allt eller inget. Biljetten är färdig stämplad, det är bara för oss att hoppa på tåget och åka med - till målet, Himlen"


8 kommentarer:

Annika sa...

Ser att jag får vara modell - igen!
Fina tankar.

Evamaria sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Fint skrivet!

maria sa...

japp, jag hoppades att alla sku tro att det är jag...he hee....

Anonym sa...

Då är det ju viktigt att berätta om hur biljetten blir stämplad,det är det som gäller...

maria sa...

Det är just det det handlar om, att berätta om Jesus som stämplat biljetten. Han som dog på korset och uppstod till Himlen för att bereda vägen för dej och mej!

Anonym sa...

alltså,biljetten skall vara stämplat med jesu blod,inget annat gäller,och det är det som tydligt behövs undervisas om.det finns inga genvägar

Anonym sa...

det att Jesus dog för mina och hela världens synder..det är NÅD utöver NÅD, att kunna TRO det..att HAN är min FRÄLSARE,det är stämplet.Oftast gör vi vårt kristna liv så invecklat med olika regler och normer, det räcker med vad Bibeln säger. Vi behöver inte lägga ngt.. Du har nog skrivandets gåva du Maria..