Terrass invigning


Hej bloggen.
Ivar och Matheo inviger innebandyplanen medan jag fångar några solstrålar på framsidan av huset. Livet har sin gilla gång och inget speciellt har hänt som skulle vara nåt att blogga om. Fast å andra sidan behöver ju inget speciellt hända för att livet ska vara helt fine och unikt. Och underbart. Och värt att skriva om. Om man vill skriva.

Idag när jag chattade med en kär vän så kom vi bla in på ämnet förutfattade meningar. Eller rättare sagt förutfattade känslor inför andra människor som man inte själv träffat. Att själv skaffa sig en bild om en människa utifrån nån annans erfarenheter är ju verkligen lite onödigt. Vi behöver själva avgöra hur vi tycker om den eller den personen.

Förutfattade känslor kan stänga dörrar för tidigt och försvåra vissa relationer. Många människor på Jesu tid stängde också dörren för Messias eftersom han "bara var timmermannen Josefs son" och att Messias skulle leva under så enkla förhållande och med så bristfälliga föräldrar var ju omöjligt.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att du skrivit igen.Jag har saknat dina inlägg.Du formulerar vardagliga och livsviktiga funderingar på ett så fint sätt.Det är så viktigt att fundera på livet och tron och det genomsyrar din blogg.

maria sa...

Tack! Vad snällt sagt. Det inspirerar att fortsätta

Anonym sa...

Jag har också saknat dej! Idag blir jag speciellt glad över att du skriver om förutfattade meningar om människor man inte själv känner. Vet av egen erfarenhet hur det känns då ryktet berättar om hur andra pratar om ens situation, människor som inte alls känner mej, även om de tycks inbilla sej det. Det gör ont och är så onödigt! Önskar dej en bra dag!