penga välo

ja, "he va no penga välo" ett uttryck som man hör ofta...(betyder ju på fint språk - det var nog värda pengarna).....som att bita i en chokladbit fast du lovat dej själv att inte äta sött denna vecka....typ.......det kan va penga välo.....


detta år är det taxi som är penga välo hos oss....varje morgon stannar den punktligt vid vår vägkant och plockar upp Edith som ska till förskolan, för ynka 1 euro!

och jag kan i lugn och ro dricka mitt morgonkaffe medan de två yngre barnen strosar runt i pyjamas....härligt! helt klart penga välo!

4 kommentarer:

grinden på glänt sa...

Här åker vi också taxi med 7 km till skolan så är det t.o.m. gratis för oss (fast egentligen så betalar vi ju nog - genom skatten). Men sååå skönt att inte måsta skjutsa!

Minna sa...

Lyx att inte behöva släpa iväg alla barnen från morgon! :)

levnadsglad sa...

Penga väälo !- minsann.

speciellt sen i vinter.
Vi syns ikväll!

Lantliga drömmar sa...

Ja, heilt klart penga välo tå du int måst stress å klä på allihop från mårne! Sånt uppskattas! :)

Tänk att jag slog dig i något ;) satt och skrattade åt din kommentar, men faktiskt, jag var ute och "skuttade" med vagnen och så fanns det massor av lingon alldeles vid vägen... Kunde bara inte låta bli att plocka in några små kvistar! :)

Jaa, du hade ju party ikväll! Tror inte vi kommer, gubben e i skola så vi saknar bil, å vi e int så effektiv på kvällda så vi byri koma skuttand ända ti GRANNbyn... ;)
Hoppas ni får en trevlig kväll!