m i n n e n 
nu är vardagen i full gång igen efter en fantastisk helg i hedenäset och haparanda. det som vi gjorde denna helg borde man göra oftare, om man har möjlighet...det berikar livet, dagarna.
 
sitter nu här med mina minnen och kan nu i efterhand skratta åt hur 13 kvinnor kan skrämma upp varann då det är mörkt ute och man är ensam i en stor stuga, vilka "fisikontar" vi kan vara!
 
men överlag så har jag blivit påmind om hur roligt det är att bara umgås med andra och samtidigt hur olika vi människor är...och speciellt då vi kvinnor som har våra ordningar och regler. vi tänker och tycker så olika, men ändå är vi så prick lika med våra behov.
 vissa tar god tid på sig i butikerna medan andra rusar runt, vissa äter snabbt, andra långsamt medan vissa då inte alls vill äta (men gör som dom andra för att bibehålla den goda stämningen) vi kompletterar varann på ett positivt sätt.
 
när män är på nåt dyligt så tror jag det är mindre snack och mer verkstad. de gör så punkt slut och ingen ältar något efteråt.
 
men det är hälsosamt att kunna komma överens, och att också kunna säga att jag inte tycker likadant som du men att det är okej ändå. att tänka hur andra tänker, att ibland neka sina egna behov och ta fram andras.
 
på fredagkvällen hade vi en "lek" där man i tur och ordning satte en av personerna i centrum och sade minst 6 positiva egenskaper som just den personen har. det låter löjligt men det var givande. ni kan ju bara tänka er hur det känns då man sitter där själv i centrum och andra tittar på en och öser positiva ord över en - man vill helst gömma sig under mattan.
 
 nästa gång vi far på en liknande "rekreationshelg" så kom vi överens om att vi ska shoppa mindre och umgås mera. det är ju det vi människor behöver allra mest - gemenskap.
 
en långpromenad borde vi också ha haft tid med. på lördagmorgon lyste solen från en klarblå himmel, det var - 10 grader och kukkolaforsen och landskapet runtomkring var så härligt så det värkte i hjärtat. Gud har skapat så vackert, vi borde ta oss tid att njuta av vad naturen har att ge oss!
 
 
när vi var på väg till Ikea på lördagmorgon så kunde jag inte låta bli att ta fram telefon och fota av landskapet, är så harma att vi inte pausade vid kukkolaforsen och tog kameran med..... 
 
Gud har skapat allting, allting rår han om,
allt som finns i världen är hans egendom.
Alla jordens skatter han åt människan gav,
makt att råda över land och luft och hav.
 
Vi ska inte tänka på oss själva blott,
andra skall få glädje av vad vi har fått.
Ge så blir det givet, Jesus säger så
den som delar med sig allra mest ska få.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Maria och hela gänget för den givande resan.:-)

Anonym sa...

vem alla var med? :)

Jennica sa...

Jaa ojj va vi hadd roligt :) flera sådana resor... :)

Linda sa...

Så klokt skrivet och det låter roligt, även fast jag inte fick vara med!

;-)
*skojjar!*

(Var ju helgen innan så jag hade verkligen min kvot fylld)