Att inte hinna med

 
dagarna flyger iväg i rasande fart och jag tycker att jag inte riktigt hinner med i denna adventstid....reklamtidningarna som kommer i massor påminner mig om att det finns nåt som heter
*köpa*julklappar*åt*barnen*som*redan*har*överflöd*av*just*den*varan*
visst man kan köpa nåt som dom verkligen behöver, typ kläder, strumpr, pulka osv. Men vi har en 7 åring som själv vill bestämma vad hon har på sig och situationen när vi ska fara på nån finare tillställning och hon vägrar dra på sig det som hennes mamma tycker är sååå fint - det vill jag undvika så långt det går!
och att ta med henne på julshopping går ju inte, då är ju hela överraskningsgrejen förstörd!
 
måste försöka klura ut nåt....det som våra barn gillar allra mest för tillfället är att:
 
1. dra fram gästmadrassen och alla kuddar och hoppa!
2. leka på de mest konstiga ställen, som typ på köksön....
3. gnälla, gnälla och gnälla att vi ska fara till "fremands" (=gästabud) så de får vara med kompisar. MEN när mamma inte vill fara på gästabud klockan 5 en måndagkväll så ringer vi efter några kusinkompisar och då är glädjen total!
4. frysa ner juice i olika roliga byttor och vänta tills de frysit så dom får äta glass.
5. klippa små,små pappersbitar och lämna dem i grannens postlåda (har försökt förklara för 4-åringen att grannen kanske inte vill ha sådana brev som liknar rosk!)

så summa sumarium, egentligen behöver barnen inga nya LEKSAKER- vi har det så roligt ändå!
 
(men visst, bli inte oroliga - jag är en sistaminuten människa när det gäller julklappar så vissta ska barnen få några i år också, bara för att det är så roligt att öppna paket på julafton och rada upp de nya sakerna i skillda hög (och bevare mig om nån får mindre julklappar än nån annan))

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ojj va din äldsta dotter liknar på dina syskon annika och mats. :)

Anonym sa...

om man sku veta vilken julklapp som är populärast för barnet.Jag har följt med på julafton att det är en sak som de fastnar för i högen och de andra klapparna lämnas,men hur ska man veta vad som är favoriten?Hur som haver så lever vi i överflödets tidevarv .Kanske vi borde varva ner.Skulle vi ha börjat med att köpa två klappar så sku int barnet vänta flera nu heller,men försent....

matilda sa...

vi fick alltid en pyjamas på jul och det hör liksom till att gå och lägga sig i en ny pyjamas på julaftonskväll!
och tänk, fast man inte tycker att de behöver nya leksaker, så vill man ju ändå köpa åt dem. det är ju en speciellt glädje i att ge bort saker, tycker jag! :)
hoppas ni får en fin adventstid. hade ju tänkt bjuda hit dig och annika när jag blir ledig, men nu blev det ju tyvärr inte riktigt som jag hade tänkt med slutspurten av denhär graviditeten... vi får ta det senare helt enkelt :)

Linda sa...

Bra inlägg.

Det är ju bara det att det är så roligt att GE julklapparna åt dem..fast som sagt så har de ju redan så mycket leksaker.

Sen så är stämningen viktig före julen. Att man inte går och suckar över allt man ska ha gjort...utan tar sig tid att njuta med tända ljus och ta sig tid med varandra. Och att inte ha julklappsköpande som ett MÅSTE.
Ps! Om du inte hittat på nå julklappar gör presentkort på tex simhallsbesök, MacDonalds, eller touhutala....får de dessutom ta med en kompis så är lyckan total! (nackdelen med dessa prsentkort är ju förståss att det kräver lite av en själv å)