Han som hör och ser


Första Februari. Redan. De som har missionsmagasinets almanacka får ta del av detta bibelord från Jesaja "Jag har hört din bön och sett dina tårar". Hur underbart är inte detta löfte som vi fått från vår Far i Himlen. Bibelstället varifrån detta bibelord är taget handlar om en man som hette Hiskia som var dödssjuk och bad gråtande till Gud om tillfrisknande. I samma stund fick Jesaja bud från Gud att gå till Hiskia och säga att Gud hade hört hans bön och sett hans tårar och att han skulle få femton år till att leva och Hiskia blev frisk. Precis på samma sätt ser Gud våra böner idag. 

Han hör alla våra böner. Böner som är en utdragen suck. Böner i förtvivlan. Böner i glädje. Böner i tacksamhet. Ordlösa böner. Böner i sorg. Böner för andra. Böner för en själv. Alla dessa böner har en mottagare som bryr sig. Han hör. Han agerar.

Han ser våra tårar. Också de tårar som bildar en klump i halsen och stannar där (jag är en som har svårt att gråta men gråtklumpen i halsen bildas ofta och den ser Gud). Han ser alla de tårar som vi gråter över andra. Han ser hopplöshetens tårar. Han ser glädjetårar. Han ser tacksamhets tårar. Alla dessa tårar torkar Han bort från mina kinder och säger till mig "din sorg är min sorg och din glädje är min glädje".2 kommentarer:

Anonym sa...

Så är det.. undrar om det finns kvar av almanackorna vid magasinet fastän det är februari? :)

maria sa...

Tyvärr är de slutsålda!