olika är bra


Nån annan som glömde att söka i korgen bland alla omakade strumpor imorse innan barnen hann fara till skolan?
Här är en! 
(jag är allt "harma" att glömde eftersom de omakade strumporna för en gångs skull kunde ha kommit till nytta)

Jag tycker att "rockasockornas dag" ger upphov till viktiga diskussioner med barnen - olika är bra! Alla är olika på nåt sätt. Unika. 

När man diskuterar olikheter så tycker jag, som kristen, att det är viktigt att också diskutera olikheter inom kristendomen med barnen. Bibeln är ju den enda sanna grunden att bygga vår tro på men om man tittar sig runt lite i värden så upptäcker man snabbt att det finns en massa olika församlingar med olika traditioner och då ska man inte vara så snabb att tänka "att vi har den enda rätta läran och de rätta traditionerna". Barn får snabbt ett snävt synfält av sina föräldrar! Jag vill att mina barn ska vara öppna för olikheter och inte vara dömande kristna (wish me luck *blink*). 

En annan sak som jag vill lära mina barn är att vår tro inte är byggd på våra känslor (vi har fått trosartiklar av Gud, inte känsloartiklar) - jag vill inte att de ska börja tänka att om man inte sjunger ur den boken så känns det fel och då blir det fel. Ordnas inte den samlingen där så känns det fel och det blir fel. Ber vi inte på detta sätt så känns det fel och det blir fel. Ordnar vi nån ny grupp i vår församling så känns det fel och det blir fel. Då fokuserar man mera på känslorna och traditioner än på den personliga tron. Snabbt glömmer man bort att se på Jesus och prisa honom! Istället är man fullt upptagen av att leva upp till våra traditioner och uppfylla andra människors (ofta lagiska) åsikter. 

Vi rockar vidare och pratar det språk som våra barn förstår. Men vi prutar inte på Bibelns sanning - Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. Amen. 

På tal om den sanna vägen så titta gärna på ett program på yle arenan som heter "den enda sanna vägen", här. Programmet handlar om sekter och är väldigt intressant! (det kan bli så fel då vi börjar styras av våra egna känslor)



Inga kommentarer: