en tanke i kärlek

Läser en bok som handlar om kärlek. Kärlek. Detta ord innehåller ju så mycket men vi människor är ganska bristfälliga när det kommer just till kärleken. Speciellt när det gäller en sådan kärlek som sträcker sig längre än till den egna kretsen av människor. Citerar några stycken ur ett kapitel i boken som jag tyckte berörde mig extra idag:

"Om du och jag tillåter oss att tänka negativa tankar om en person, kommer också vår attityd gentemot den personen att bli negativ. Om vi vill älska människor, måste vi besluta oss för att tänka goda tankar om dem".

"Ett verkligt genombrott i min egen vandring i kärlek kom, när jag insåg att kärlek är något som jag måste bestämma mig för att ge. Det dög inte att vänta till jag kände för att vara kärleksfull - jag måste välja att älska. Samma regel gäller för våra tankar. Vi måste lära oss att tänka goda tankar om människor"

"Jesus finner det goda i var och en, och förstorar det istället för det dåliga. Han fann det goda i mig och började utveckla det, tills det slutligen översteg en hel del av det som var felaktigt hos mig. Han har gjort detsamma för många av oss och förväntar sig att också vi skall göra det för de människor som vi möter dagligen. Mina älskade, om Gud älskade oss så högt, är också vi skyldiga att älska varandra. /1Joh 4:11. Pröva detta experiment ett ögonblick. Sitt bara ner och bestäm dig för att tänka goda tankar om någon du känner, och känn sedan efter hur mycket bättre du själv mår. Om du fortsätter med detta, kommer du att märka en skillnad i den personens attityd till dig. En anledning till att han eller hon har förändrats är att du har förändrats"

1 kommentar:

Susanna sa...

Tänkvärd läsning! Vad heter boken? Verkar intressant! Och tack till er som tog hand om vår telefon tills vi kom underfund med att den verkligen är borttappad på riktigt...och inte bara bortslarvad här hem��