En försmak


Att som kristen troende kvinna få sitta i en stor samling med hundratals andra och lovsjunga Herren är helt fantastisk. Helt fantastiskt. Jag kunde ha suttit i många, många timmar i måndags! Det är som att hälla bensin på en brasa så det bara flammar upp och brinner med stora lågor.

En försmak av Himlen.

Men tack och lov så får jag uppleva en försmak av Himlen varje dag tillsammans med Jesus. Den är kanske inte lika flammande som en lovsångskväll men den glöder jämt och varmt. En värme och kärlek som jag får tacka över och hålla vid liv genom ordet. Guds underbara levande ord!

*tacksam*

Vi fick ta del av fem olika vittnesbörd och utan att gå in desto mera på dem så lämnade jag att reflektera över några saker.

För det första: Jag ska aldrig ta förgivet att den Helige Anden är mig given, det är en gåva. En underbar gåva av Gud. Jag behöver upprätthålla den relationen och vara lyhörd. Lyhörd inför Bibeln ord. I Bibeln varnas det för att kärleken ska svalna hos de flesta och så kan det gå med Guds relationen om vi slutar bry oss och tänker mera på det som lockar vårt dödliga kött (jag vet att den sista meningen låter gammalmodig men vissa uttryck är så beskrivande).

För det andra: Det är inte hur man har det utan hur man tar det - speciellt hur man tar det som en människa som förlitar på sin Gud i allt.

För det tredje: Allt är tillåtet för mig men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet för mig men jag ska inte låta något ta makten över mig. (1 Kor 6:12)

För det fjärde: Gud har makten över liv och död. Punkt.

För det femte: Det har ingen betydelse om vi vittnar om stora under eller små enkla ting - Guds nåd och kärlek är underbar och får mig att förundras gång på gång.



1 kommentar:

Anonym sa...

Bra sammanfattat, kunde inte ha sagt det bättre eller kortare☺️ En fin kväll var det..