nu just


Månne det räcker med ett friskt äpple för att sparka igång denna dam inför ett 9 timmars skift på jobbet? Önskar det. Jag har tre skift kvar innan jag får semester. Tre. 27 timmar. Det borde gå an. Men den enda som försöker sparka igång damen idag är bebisen i magen, och det har motsatt effekt. Jag vill bara lägga mig på höger sida i sängen och slumra in en liten stund istället. Förresten på tal om att sova i detta gravida tillstånd så duger bara högersida för min del. Min man tycker vi ska byta sida i sängen eftersom jag numera bara ligger med ryggen svängd mot honom. Men nu är det så att jag alltid legat på högra sidan i sängen under de snart 11 år som vi varit gifta så nu kan man ju inte bara ändra på en sån sovtradition. Eller kanske man kan. Borde prövas. 


Stilla veckan har nu tagit vid och det känns fint. Stilla inför Herren. 

 Sedan gick Jesus med dem till en plats som heter Getsemane, 
och han sade till lärjungarna: "Sitt här, medan jag går dit bort och ber." 
Han tog med sig Petrus och Sebedeus båda söner. Ängslan och ångest kom över honom, 
och han sade till dem: "Min själ är djupt bedrövad, ända till döds. Stanna kvar här och vaka med mig." 
Och han gick lite längre bort, föll ner på ansiktet och bad: "Min Fader, om det är möjligt, låt denna kalk gå ifrån mig. Men inte som jag vill utan som du vill."
När han kom tillbaka till lärjungarna och fann att de sov, sade han till Petrus:
 "Kunde ni då inte vaka en kort stund med mig?
Håll er vakna och be, så att ni inte kommer i frestelse. Anden är villig, men köttet är svagt."
Sedan gick han bort för andra gången och bad:
 "Min Fader, om denna kalk inte kan tas ifrån mig, utan jag måste dricka den, så ske din vilja." Matt 26:36

4 kommentarer:

Johanna (mickis) sa...

Nej nej man ska ju sova på vänster sida som gravid he sa gynekologen åt me tå ja vänta W å he hallder ja fast vid ännu å japp M sover på höger sido så ha sir no bara ryggen men va sko he dzä tå man sover... :)

Lantliga drömmar sa...

Haha, tänkte samma som Johanna när jag läste att du skulle lägga dig på höger sida; nej, nej, man ska ligga på vänster sida när man är gravid för då fungerar cirkulationen till barnet allra bäst :)

Anonym sa...

Sovandet i detta skede av graviditeten börjar bli verkligt påtaglig för mig också... Ligger också mestadels på hö.sida just nu, och vaknar av värk i höften då det blir många timmar i samma läge.... Tur att det övergående och att det är värt besväret :)

maria sa...

*smile*

- huvudsaken man får sova gott!! men nog är det lite lyckat att fostret har skillnad på vilken sida man sover...