då vi sitter ute


Visst passar det med lite tankar om utemöbler just idag då vi vaknade till ett snötäckt landskap. Mina stolar som jag önskar köpa till sommaren finns vid Rusta. Förstås. Dit har jag inga planer på att åka. Tyvärr. Borde hitta liknande att beställa. Skönare att sitta i får man leta efter, den gungade så härligt, jag testade nämligen sist vi var till Haparanda men då hade vi ingen plats för dessa i bilen. Dessutom var den inte så klumpig att flytta på.

Tyvärr har vi dock ingen fin uteplats att sitta på som skulle matcha nya utemöbler. Jag lade för några år sedan naturstensplattor som underlag och det är långtifrån ett jämt underlag! Rosorna som jag har planterat där bredvid har rötterna för högt upp och man ser mer av dem än av själva rosbuskarna. De ska absolut grävas om i vår om jag så ska göra det med barnens sandspadar. 


Närmast på bilden ser ni kanten på "terassen", min vision är att lägga släta plattor direkt från terassen och göra en fyrkant som är lika bred som terassen och ca 5- 6 meter "utåt". Tänk vilken lättskött sittplats vi skulle ha då. Rosbuskarna skulle flyttas så man ser den underbara studsmattan bättre. Nåja, vad kalaset skulle kosta borde jag ta reda på, för min man har lovat att han inte rör en endaste stenplatta!


Sånt hos oss, nu ska jag äta en apelsin och så småningom ställa mig till stan. Ikväll har vi folkhälsan möte som krockade med mitt MI möte. Om nån är intresserad att vara ombudsman för Ytteresse MI så får ni mer än gärna ta min plats. Vi har högst två möten per år och meningen är att man ska framföra byn invånarnas önskningar angående kursprogram. Dessutom får man delta i en kurs på våren och en kurs på hösten gratis om man är ombudsman. Känner att jag missköter den simpla uppgiften. Jag bryr mig inte tillräckligt helt enkelt!

ps. jag gillar ju nog mina naturstensplattor också så en del av dem skulle vi flytta till barnens uteplats vid leksugan. Problemet är bara att de förstör utemöblerna då de är så ojämna. 

3 kommentarer:

Linda sa...

-Du, minns väl tepetseringstricket som vi drog vid Hedenäset, va?! :-D

Dvs du påbörjar arbetet själv, nu som gravid och allt..sen börjar du fråga av Jens eller så många som möjligt att" HUR ska jag egentligen göra?"

Låtsas vara jätteintresserad av deras svar, klaga på ont i ryggen och lämna det halvfärdigt.
-vips så är nog käre maken där och gör klart. (Kanhända även andra bekanta) ;.)


Jag igen sa...

Varifrån får man tag i så snygga stenplattor? (nedre bilden)
De ser ju jämna o fina ut att gå på

;-)

maria sa...

hmmm, tipset tåls att fundera på ;-)...fast jag undrar om jag ändå skulle skjuta upp trädgårdsplanerna ett år?