nu snackar jag sovrum igen

Vi kastar ju om rummen lite titt som tätt hemma hos oss (ursäkta för alla mina mobilbilder nuförtiden, men hellre det än inga bilder alls). Nu har barnen fått vårt gamla sovrum detta, och vi har hittat "hem igen" och vårt sovrum kommer härmed att förbli nära vardagsrummet (som var barnens rum tidigare, här). (När vi sov i detta sovrum som vi sover i idag så såg det ut så här). Bolltapeten passar dessvärre inte lika bra åt oss som det skulle göra bakom väggskåpet i nuvarande barnrum, på bilden, men att kasta om tapeter är ju tyvärr inte lika lätt som att kasta om möbler.
I det tidigare barnrummet hade vi ju en högsäng som jag gillade väldigt mycket men som Ruth vägrade sova i. Nu har vi sängarna på marknivå och alla är nöjda och glada utom mamman som gillade högsängen.
Orsaken att vi möblerade om igen är helt enkelt för att barnens rum alltid är stökigt och att jag alltid hamnade att titta på det då jag satt i vardagsrummet. Nu är barnens rum lite mer "undangömd"
I våras hade highway design halva priset på sina posters och då passade jag på att köpa tre stycken. Här är två av dem (de till höger) och de passar bra ihop med missionsmagasinets poster "Jag är fin för du har skapat mig" (A3 poster + tavla kostar 15e vid missionsmagasinet)
I detta rum bor Ruth och Seth. Ibland plockar deras mamma upp här men för det mesta är det kaos. Postern är från highway design.
Och till sist en bild av skåpet. Mitt underbara favorit skåp som jag aldrig kommer att måla. Postern är från paapi designJag vill ännu kommentera bibelstället som jag delade i förra inlägget. Orsaken att jag ville dela det var ju som sagt för att det fascinerat mig ända sedan barnsben. Men detta bibelställe kan ju också lätt misstolkas just på grund av att det var den rike mannen som hamnade i helvetet och den fattige i himlen. Vi behöver ju påminna oss om att fastän den rike mannen skulle ha sålt allt han ägde och givit åt den fattiga men saknade tro på Kristus i sitt hjärta så skulle han ju inte ha blivit frälst på grund av sina allmosor (gåvor). Lika lite som en fattig människa kan räddas just på grund av sin fattigdom så kan en rik räddas för att han ger av sitt överflöd. Yttre omständigheter, hur vi lever, om vi lever i överflöd, ger allmosor eller lever i fattigdom kan inte blidka Gud, bara vår tro kan rädda oss. Enbart min personliga tro på att Jesus har betalat priset på Golgata kors för mina synder för mig fram till Himlen. Enklare eller svårare än så blir det inte.

I detta sammanhang passar det bra att avsluta med ett bibelord av Paulus i Filipperbrevet 4: "Jag kan leva enkelt, jag kan också leva i överflöd. Med allt och med alla förhållanden är jag förtrogen: att vara mätt och att vara hungrig, att ha överflöd och att lida brist. Allt förmår jag i honom som ger mig kraft"

2 kommentarer:

Anonym sa...

det var ju också så att den rike mannen var rik i sig själv och trodde att han med goda gärningar men den fattige hade ingenting i sig själv utan måste tigga om nåd och förlåtelse. DEn rike mannen hade ingenting att ge efterssom han var egenrättfärdig.. Det är som du Maria säger,det är tron som för oss fram

Anonym sa...

det blev lite råddigt.Den rike mannen trodde att han med goda gärningar och egenrättfärdighet skulle blidka Gud ock bli salig men den fattige måste tigga. I oss själva förmår vi inget utan vi får komma fram som syndare o tigga om nåd och förlåtelse. Då bär det hem.