e f t e r l y s e r


Sitter och dricker morgonkaffet och lyssnar på efterlysningen på radio vega. Vårt vardagsrum håller sakta på att förändras till ett gigantiskt barbiehus (igen) och jag gläds åt lekande barn. Månne de inte slutar att leka tidigare än jag själv gjorde. Lek gör gott för barn. 
Efterlysningen gör mig påmind om min egen efterlysningslista. Sånt som att plocka ur diskmaskinen, plocka i, vika den torra tvätten i skåpen, hänga upp en ny tvätt, dammsuga allt pärlsocker som skvallrar om barnkalaset igår kväll, bädda vår säng och sen ta ett varv med en våt trasa lite överallt i hemmet. Då skulle denna dam vara nöjd. Men visst, lite hemarbete har ingen dött av så nu är det bara att dra upp ärmarna. 

Bilden har inget med sammanhanget att göra förutom att rosbladen avger samma angenäma doft som skurmedel. Ruth strödde rosbladen i farstun häromdagen. Kanske hon fick inspiration av Mumin som hällde en hink med väldoftande rosblad över Filifjonkan då hon kom på sitt första besök till muminhuset. 
Hmm, fötterna ja, vilken tur att jag inte är en sån som går med ring på lilltån, den skulle nog inte gå att ta av vid detta laget. Men för övrigt får jag tacka dessa svala dagar i mitt tillstånd, värmebölja är inget jag längtar efter. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja du, Maria
Det är ett av de tre S: en som din man föreslog. Att städa alltså;)
Kämpa på... H. Moster m