v a t t n a


Nu sitter jag här i morgonrocken med en kaffekopp i handen denna sköna söndag morgon. Barnen leker och jag vet precis var jag har dem. 
Om några många år kan situationen vara en helt annan.
Då kanske jag också sitter här med morgonrocken och en kaffekopp i handen men barnen kanske sover. Länge. När de vaknar och jag frågar hur gårkvällen gick kanske jag inte får något svar. Men som alla andra föräldrar så tänker jag att jag alltid ska ha koll på mina barn. Alltid.
Jag lever i stor okunskap hur verkligheten är idag eftersom jag själv inte är ut och "festar" och har småbarn som är hemma med oss. Jag lever i nån slags idyll. Småbarnslivet.
Men ungdomarna har det tufft idag.
Mycket tuffare än för 15 år sen då jag var tonåring.
Alkohol och droger flödar i stora mängder mitt framför ögonen på oss vuxna. Vi vill inte se.
Kraven på oss föräldrar ökar.
Vi måste vara uppdaterad och inte så blåögda.
Vi måste prata med våra ungdomar.
Prata. Finnas. Fråga. Ge tid.
Be för dem.
Och det viktigaste av allt. Samtala om Jesus med dem. Om barnets tro, som är som ett litet frö, ska kunna spricka ut i en blomstrande ros så behöver vi hjälpa till att vattna fröet. Vattna, vattna och vattna. Och även när rosen slagit ut i blom så behöver den fortsättningsvis samma vatten.

Blommor behöver vatten för att överleva 
Liksom människan behöver livets vatten för att få evigt liv.
Finner dom sin egen frälsare så klarar de också alla svårigheter som en ung vuxen kan utsättas för.

"visa mig HERRE din väg
jag vill vandra i din sanning"

Psaltaren


* * *



 "Då kom en samarisk kvinna för att hämta vatten. Jesus sade till henne: "Ge mig lite att dricka."  Hans lärjungar hade gått bort till staden för att köpa mat.  Den samariska kvinnan sade till honom: "Hur kan du som är jude be mig, en samarisk kvinna, om något att dricka?" Judarna umgås nämligen inte med samarierna .
 

 Jesus svarade henne: "Om du kände till Guds gåva och vem det är som ber dig: Ge mig lite att dricka, då skulle du ha bett honom, och han hade gett dig levande vatten ."  Hon sade: "Herre, du har ingen kruka och brunnen är djup. Så varifrån får du det levande vattnet? Är du större än vår far Jakob? Han gav oss brunnen och drack ur den själv, likaså hans söner och hans boskap."
 

 Jesus svarade henne: "Den som dricker av det här vattnet blir törstig igen.  Men den som dricker av det vatten jag ger honom ska aldrig någonsin törsta. Det vatten jag ger blir en källa i honom med vatten som flödar fram till evigt liv."  Kvinnan sade till honom: "Herre, ge mig det vattnet, så att jag slipper bli törstig och gå hit och hämta vatten."
 

ur Johannesevangeliet kap 4

Inga kommentarer: