Godmorgon dan före dan

Vi sitter och dricker morgonkaffet. Dan före dan. Känns overkligt för mig men inte för barnen, de dreglar över julklapparna under granen och räknar timmarna tills de får öppna dem! Vissa har de paketerat in själva så jag blir inte förvånad om jag får en begagnad strumpa i ett paket. Innan vi öppnar julklapparna och äter julmaten så ska jag avverka ett morgonskifte vid arbetet. Det går nog bra det också, man påminns om att inte alla sitter hemma och har myspys med nära och kära. Julen har många baksidor också. Tänker på spriten som flödar i många hem och där barnen ofta blir besvikna över förväntningarna som de haft. 
För vår del präglas ju denna jul också av sorgen efter kära mormor. 
Julen är kantad i hörnen, sorgen blandas med glädjen över Jesu födelse! 
Granen har barnen klätt, Edith hade hängt upp en chokladboll där som hon skulle äta på julafton. För fem minuter sen gick Ruth och mumsade på den. Hon tyckte den var väldigt god. Edith däremot var långtifrån glad och skulle jag ha sovit skulle jag garanterat ha vaknat till ett ilsket tjut!
Ruth fortsätter sin lek med hund, katt och bebis. Tufft verkar hon ha det mellan varven då Nova inte vill sitta på beställning eller gå runt köksön i kopplet. Men Nova är en riktig familjehund som fogar sig efter våra olika personligheter. 

Jag önskar alla en välsignad jul. Kommer ni till oss på besök så får ni nygräddade (köpis) pepparkakor eller julkonfekt. Nåt annat blev det inte bakat i år. Nystädat har vi inte heller men det är så mörkt och mysigt så det syns liksom inte. 

Ta hand om varandra! Det skrev jag också förra veckan åt mormor och morfars i deras gästbok. Då var jag så säker på att de skulle få fira jul tillsammans och sen fira mormors 80 års kalas dagarna efter jul. Så blev det ju inte. Herren allena har våra dagar uppräknade i sin bok. 

F r i d f u l l     J u l   !!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fridfull jul till dej och hela din familj!

Jag är så glad att du skriver din blogg, trots att vi inte känner varann och jag inte brukar ge mig tillkänna. Du förmedlar frid, och insiktsfulla tankar, påminner om det mest nödvändiga, det enda som bär -Kristus- och det är välsignat och viktigt med denna motvikt på webben (som tyvärr också innehåller mycket mörker).

Så varmt tack till dej, och varmt deltagande i er sorg. Hoppas detta inte blev smörigt, för jag menar det från hjärtat.

/kokkolabo

maria sa...

Tack för den trevliga kommentaren, hoppas du får en fortsatt fridfull julhelg!!