m o r m o r

Den skannade bilden är tagen vid Ivars dop för snart 6 år sen.
Natten till igår fick min kära mormor Anneli flytta till Himlen. Sorgen och saknade är stor bland oss alla. Vi kan inte riktigt fatta att det är sant, hon har ju alltid funnits här för oss alla. Gästvänligheten var alltid stor då man kom och hälsade på och hon hälsade oss alltid med Guds välsignelse då vi skildes. Det gjorde hon också förra veckan, önskade hela vår familj Guds rika välsignelse. Det var de sista orden hon lämnade kvar åt oss att bevara i våra hjärtan. Guds rika välsignelse.
Mormor var en djupt troende kvinna, hennes största angelägenhet var tron och hur färden till Himlen framskred för oss alla.  Kristuksen rakkaus. (mormor var finskspråkig men pratade svenska med barnen)  Hon följde alltid aktivt med i Kyrkofrågor, samhällsfrågor och var också intresserad av missionen.
Konstnär var hon också min mormor, hon har målat otaliga tavlor. Tavlorna föreställde ofta människor, djur eller landskap och hon lyckades alltid få ett djup och en mjuk känsla i sina bilder. Kanterna blev aldrig vassa. Årets julkort, det sista av mormor, fick jag igår. Pyntat med ett ljus som hon ritat.


Mormor var en sån som alltid klippte ut en massa saker ur tidningar. Blommor, fina bilder och olika minnesverser och olika händelser som hon ville minnas. Hon tyckte om att pyssla och göra fina, hemgjorda, kort. Jag tror att alla hennes barn, barnbarn och även barnbarnsbarn fått ta del av hennes skaparglädje.

Hon var en jordnära kvinna som inte var rädd för hårt arbete. Hon har fött och uppfostrat 18 barn, fått 104 barnbarn och 52 barnbarnsbarn. En rik välsignelse som hon och många andra tackat Gud för. Trots att hon hade så många nära och kära runtomkring sig så lyckades hon alltid få en att känna sig unik, hon såg oss alla en och en. Jag var inte bara en av de 104 barnbarnen, jag var Maria och det såg hon. Hon ville, och lyckades, se alla lika mycket!

Mormor du fattas oss och vi längtar efter återseendet i Himlen!



uppdaterar. Kortet som jag fick av mormor trodde jag var ett köpt kort men det visade sig att det är mormor som målat bilden och en av hennes döttrar har beställt dem som ett vykort. Ett dyrbart kort!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Varmt deltagande! Förstår att hon är saknad!!!/ Ylva

Unknown sa...

Varmt deltagande i sorgen! Du skrev så härligt. Frid över Annelis minne. /Karita

Unknown sa...

Varmt deltagande i sorgen! Du skrev så härligt. Frid över Annelis minne. /Karita

Anita sa...

Fint skrivet! Varmt deltagande i sorgen.

Anonym sa...

Varmt deltagande ♥
Fint skrivet Maria.
Kram.

Lantliga drömmar sa...

Varmt deltagande i sorgen och saknaden!

klipposfia sa...

Så lessamt att mista en kär mommo, men trösten är att en dag få se varandra igen. Stor kram !

Marika sa...

Varmt deltagande!