milda ljus




Alltså barn är så härligt spontana. Vill de ge en present så ger de en present och det är just givande de gläder sig åt. Vad paketet innehåller är inte alltid så viktigt. 
Igår hade Elia gjort ett paket till mig och när jag öppnade det och läste texten bakom det snygga kortet så kunde jag inte hålla mig för skratt. Kortet hade syrran fått för några dagar sedan av ett företag som levererat en pianostol där en skruv saknades.  Elia tyckte att samma kort kan ges åt mig på min födelsedag och det är just den tanken som är så mitt i prick. 

Igår var jag ju på gemenskapskvällen för kvinnor och än en gång känner jag en sån tacksamhet över att dessa möten ordnas. Samlingarna känns personliga trots att vi oftast är flera hundra kvinnor samlade. Vi behandlade ju ett ganska "tungt" ämne igår som handlade om andlig förförelse men trots att ämnet var tungt så fokuserades det mera på ljuset och jag kände mig lätt om hjärtat då jag körde hem. Tänk att jag får vara en del i Guds plan. Tänk att han har utvalt just mig, må jag inte slarva bort denna dyrbara gåva bland alla andra gåvor som bjuds ut i denna värld. 

I slutet av föreläsning så fick vi ta del av en fin sång som några kållby kvinnor bjöd oss på. Lamporna släcktes i salen och de hade alla lyktor i handen och sjöng sången "led milda ljus". Efteråt läste de bibeltexter med temat "ljuset" och stunden var väldigt vacker och jag önskar att alla hade fått vara med där. 

Led, milda ljus, i dunkel, dimfylld värld,
led du mig fram.
Mörk natten är, långt från mitt hem min färd.
Led du mig fram.
Styr du min fot. Min fjärran framtids stig
jag vill ej se, ett steg är nog för mig.

Herre, min bön ej alltid var att du
mig ledde fram.
Jag ville se och välja själv. Men nu:
Led du mig fram.
Jag stundens yra njöt på farligt spår,
så stolt och stark. Glöm mina gångna år.

Din kraft dock bar och alltjämt bära skall,
om du blott styr,
fram över hed och stup och forsars fall,
tills natten flyr
och dina änglar ler ur morgonskyn,
som milt de log en gång i barnens syn.






Inga kommentarer: