f ö r b e r e d e l s e r

Jag förbereder mitt trettiårskalas som ska firas i helgen, jag bakar och bakar. Limpor, pajer, julstjärnor, pepparkakor, rockyroads och lite annat. Imorgon ska jag koka risgrynsgröt. "Ris alá malta" bidrar ju till lillajulstämningen. Städningen har jag inte hunnit fundera på men vad syns i kvällsmörkret? nothing! Imorgon hänger jag upp stjärnor i fönstren och gillar läget trots att jag på självaste födelsedagen måste upp klockan 6 och styra kosan till jobbet. 
Fast ska jag vara helt ärlig så gillar jag inte att fira mig själv, när jag tänker på mig själv i centrum börjar jag nästan må illa. Att ta emot gåvor är inte heller min starka sida därför har jag sparbössan för missionen framme, jag sparar pengar till en signerad kyrkbänk i Sibirien. (för att få in pengar till kyrkan i Sibirien så har de kommit på idén att man kan "köpa/signera en egen kyrkbänk" som blir signerad med en bibelvers enligt önskemål) Du kan läsa mera om detta här och härBibelversen jag kommer att välja blir troligtvist denna : Som hjorten trängtar efter vattenbäckar, så trängtar min själ till dig, o Gud. 
En annan fin gåva som jag också ska få är av svägerskan Hanna som lovat att baka två gräddtårtor till kalasen (vi har delat upp min och Jensas familjer på skilda dagar eftersom vi är så många), bara tanken på att själv fixa sådana får mig att närapå svimma.......hujedamej!

* * *

Medan jag förbereder kalas så får många i min bekantskapskrets förbereda sig för begravning. En ung trosbroder blev svårt sjuk och avslutade sitt liv. Nyheten kom som ett slag för oss alla och tunga moln hänger över nejden. Man kan inte fatta det tragiska. Mina tankar går ideligen till hans familj och nära släktingar och vänner. Deras djupa sorg kan man bara ana. Vi får be att Gud ger dem kraft. Kraft att orka andas, kraft att orka leva, kraft att orka tro och kraft att se framåt. Framåt mot återseendets stund i Himlen. Pojken arbetade på "vårt" företag och stämningen mellan arbetskamraterna är säkert tung. Må Gud ge också dem kraft att orka arbeta vidare. 

Blott en dag, ett ögonblick i sänder
- vilken tröst, vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min faders händer,
skulle jag som barn väl ängslas då?
Han som bär för mig ett faders hjärta
giver ju åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Roligt med kalas! Grattis och Guds välsignelse önskar vi dig! Hoppas ni får ihop pengar till bänken. H. Karita

maria sa...

Tack, tack!! Javisst är det roligt med kalas, mera sådant :-)