här och nu


Känns lite konstigt att vardagsrummet kommer att finnas utanför detta sovrum om en sisådär två månader (en optimistisk tippning). Känns ju nästan lite kusligt att byta plats på vardagsrum och kök, man vet ju vad man har men inte vad man får. Men både vardagsrummet och köket kommer att bli större och vi kommer att få utnyttjat kvadraterna i storrummet bättre. Win win. Det värsta med fixa upp vissa delar av ett gammalt hus är att allt annat ser ännu "slitigare" ut. Panelen på utsidan, de små fönstren på vinden, balkongen, balkongdörren, ytterdörren, värmebatterier bara för att nämna en del....undrar var denna renovering del 2 på påvallsfolk slutar.

Detta rum, varifrån kortet är taget, blev snabbt uppiffat i slutskedet av renoveringen vilket märks på valet av list ovanför dörren. Ett vitmålat bräde fick duga. Ibland är inte detaljer så viktiga och ibland är de väldigt viktiga! Det beror väl lite på livsskede och måendet. Typ. 

På tal om måendet så hörde jag på ett intressant "samtal om livet" idag på radio vega, här. Det är helt otroligt hur trasigt ett människoliv kan vara. Hur mycket orkar och kan en människa bära? När jag hörde på hennes livshistoria så tänkte jag att den kvinnan borde få möta Jesus. Blev så glad då jag, i slutet av programmet, hörde att en arbetskamrat till henne hade bjudit in henne till en kristen gemenskap och att hon hade kommit till tro. Tänk vilka underbara människor det finns som bryr sig om varandra också på arbetsplatser. Att man vågar bjuda in andra, icke troende, människor till kristna samlingar.



Inga kommentarer: