f ö r b j u d e tJaha, nu blir det dags att se över menyn i huset. Seth har tydligen ganska känslig mage och igår var en gnälligare dag med lite sömn. Och jag blev påmind om hur stor skillnad det är på en nöjd bebis och en bebis med magknip. Sen tog han lyckligtvis igen sig på natten och sov flera timmar i sträck och det tackar vi för! Mer sömn åt bebisar.
Så nu byts GI semlorna ut mot stabbig gröt både morgon och kväll. Ska faktiskt försöka hålla bort allt i brödväg. Sen ska jag också pausa med kaffet. Kanske lillkillen inte gillar drycken, vad vet jag. Man kan ju alltid pröva. 
Sen har vi ju choklad. Den älskade chokladen. Ajöss med sånt också. 
Ja, det är tufft att vara ammande mamma......men å andra sidan kanske jag hittar min rätta vikt (vad den nu var igen?) om jag skippar livets goda. "suck"

ps. på bilden är jag långtifrån till min fördel men det är ju en bisak. Hur ytliga vi är är ju var och ens ensak (vill man se snygga outfits ska man nog skippa mellan-rummet här). Bilden togs då Seth var några dagar gammal, nu är han redan två veckor gammal och har fått lite mera kött på benen. Det klär honom verkligen och vi är helt överens om att vi flyttar över mammans fettlager till honom. A good deal!

I skrivandets stund har killen sovit över en timme på köksön av alla de ställen. (med sovpåsen som underlag) han skulle titta på när syskonen åt morgonmål och på den resan somnade han.  Edith går omkring i mina högklackade stövlar, en minikjol med magen bar och en glittrande, kort tröja. Ivar, med sina legogubbar, passade inte in i hennes lek och förpassades till lekrummet. Och jag funderar vad det ska bli av mina barn. Ruth for med pappa till prisma och fick i uppgift att minnas att köpa en ny legoplatta till alla smålego vi har. Själv pratade hon om att köpa ett legohus! Jag hoppas de kan komma överens vid legohyllan sen......

1 kommentar:

Lantliga drömmar sa...

Jobbigt med magknip! :( Här kör vi fortfarande mjölkfritt (för det mesta, tårta har jag ätit i sommar på kalas, men vi vet nog av det allihop sen efteråt...), och så är lök, kål, äppel, jordgubbar, nypotatis, citrusfrukter och starka kryddor ännu bannlysta. Tråkigt, men är bebin nöjd är mamma nöjd! :) Hoppas magen reder upp sig så det inte blir värre iaf!