k r i S a r


h å r k r i s a r - varje dag. Skulle det hjälpa skulle jag dra bort varje hårstrå på mitt huvud och kasta det dit pepparn växer. Håret är i värsta längden, strax vid axlarna, och går varken att platta rakt eller ha det naturligt eftersom det inte ser klokt ut. Att locka är inget alternativ eftersom det tar för länge. Så då går jag med det uppsatt men eftersom det är så kort så blir det en liten, liten knut i nacken som inte heller ser klok ut. Alltså så hårkrisar jag varje dag. 

 f e t t k r i s a r - ja, jag är inte ett med min kropp så att säga. Börjar kallsvettas då jag ser att nån kommer gåendes med kameran och vill undvika att fastna på bild. Vet att jag är barnslig och måste ge kroppen och knoppen tid att finna mig i att jag är en mullig fyrabarnsmor som har sett snyggare dagar.Men eftersom jag vet hur hårt och länge man får jobba för att få bort överflödskilon så blir min kris ännu värre. Suck.

k l ä d k r i s a r - tror på sant att jag inte skulle sakna ett enda plagg om min klädgarderob plötsligt skulle försvinna i tomma intet. Alternativt brinna upp. Fast å andra sidan så vet jag inte vem som skulle köpa nya åt mig, inte jag i varje fall. Shopping står inte heller så högt på listan......så nästa punkt skulle väl bli 

 s h o p p i n g k r i s a r - Ja, vem vill köpa nya kläder då allt ser ut som en, ja, jag vet inte vad. Men barnen behöver i varje fall nya kläder till skolan och förskolan så stan kan jag inte undvika helt och hållet trots att höstens snygga, lågmidjade, jeans i affärerna framkallar ångest.

h e m k r i s a r - när jag är hemma en hel dag så har jag helt enkelt varit hemma för länge. Ser allt som borde göras. Ser allt som borde hamna under trasans ljumma vatten. Ser allt som jag inte har lust att ta itu med....nåja, sen när hösten kommer....

Så sån kris hos oss, eller hos mig. 
Men jag vet ju att alla har dylika dagar och känslor så särskilt orolig över mitt humör är jag inte. 
Vet att det är övergående.  
- Mitt hår växer ut (och då ska jag inte klippa det kort igen på länge). 
- Några kilon försvinner av amningen om inget annat. Dessutom är smal = lycklig inte sant (bara kanske delvist).
- Letar jag noga i min garderob så hittar jag nog fjolårets sköna tajts med hög midja. De skulle jag sakna.
- Sparar pengar då jag inte shoppar, har snart råd med en egen gårdskarl som kan fixa uteplatsen jag drömmer om. 
- Borta bra men hemma bäst. Innerst inne är det sån jag är. Vare sig jag är gnällig eller inte.

ps. skorna har inget med inlägget att göra förutom att de är för smala upptill. 
Passar utmärkt åt barnen att leka med. Är det nu jag ska klämma in med en sista suck!?

Ha en skön torsdag ni också! Regnet öser ner och det är bara för skönt. Rensar luften. 

6 kommentarer:

Överessi Johanna sa...

Hahhaa, du er så otroligt bra ti skriv!! Å håret er ju så bra som he er, tyckä du passar så bra i kortare hår så sku ja va te sku ja bara fara å klipp i liti men he er ju min åsikt no måst du ju få ha lang om du krisar minder tå... ;) Å nej int får du va ejsmend om ti kris helldä... :)

Anonym sa...

Sitter i samma båt med krisarna!! :D Vad du är bra att utrycka dig/skriva.. ! Dina texter får en att känna igen sig, inget "förskönat" med "vackra vardagar med bara välgång" utan vaddaan som den oftast är, med inslag av guldkorn, sakliga och viktiga inlägg med budskap, gnutta humor och glada bilder! Super bra blogg!! Hälsn. Martina

maria sa...

Men har man kort frisyr så måste man ju frisera den varje morgon (speciellt om det inte faller naturligt) Har man långt så rufsar man till det i en STOR knut ;-)

Lily sa...

Gillar din blogg, den är så vardaglig och äkta. Tror att du inte behöver vara ensam om kriser :) här sko jag gärna oxå ta tag i fettkrisen men just nu känns november väldigt avlägsen. Drabbas av fog lossning så nån länkki är inte att tänka på förrän denna grav. är över. En bra ursäkt för att ligga på soffan I know :) fortsatt trevlig sommar!! / Lilian

maria sa...

Ja, usch foglossning är obehagligt. Får vara tacksam att jag bara kände av den nu som då denna gång. Klart soffan är platsen man ska tillbringa tiden i då ;-) (fast det värsta var för mig att börja gå efter att ha suttit länge nersjunken där)

Lily sa...

Samma här men klarar inte heller att stå och gå för länge så jag får snällt lägga mig..