ögonen tåras


Herre, förbarma dig över oss. 

Mina ögon tåras då jag ser alla regnbågens färger som idag symboliserar pride festivalen.

Jag vill att mina barn ska veta att regnbågen skapades av Gud som ett tecken och ett löfte.
  Gud sade till Noa: "Detta är ett tecknet för det förbund som jag har upprättat mellan mig och allt liv på jorden" 1 Mos 9:17 . Om man läser vidare i Moseboken varför Gud ville utplåna allt liv på jorden så var det just på grund av synden. "Då ångrade HERREN att han hade gjort människorna på jorden, och han var bedrövad i sitt hjärta" kap 6:6. Men Gud välsignade Noa och hans familj. Noa hade funnit nåd inför Herrens ögon. Nåden.

Jag vill inte att de ska koppla ihop regnbågens färger med homosexualitet. Att vara kristen och uppfostra barn i en kristen fostran i dagens samhälle är inte alltid så lätt. Vi drunknar i all information som medier spyr ut. Oftast i en väldigt okristlig synvinkel. 

Vi (bibeltrogna) kristna, som inte accepterar bla utövad homosexualitet (obs.utövad) blir nu utpekade som kärlekslösa. Kärlekslösa. 
Kärleken flödar tydligen på pride festivalen. Kärleken. Hurudan kärlek får man fråga sig. 

* * *
En mor som älskar sitt barn tillåter inte barnet att leka på djupt vatten så länge barnet inte är simkunnig. 
Vi uppmanar barnet att komma på grunt vatten. Vi förmanar för att vi älskar.
Barnet blir arg på mamman och tycker hon är onödigt sträng och orättvis.

* * *

Jag skäms inte för evangelium.
 Det är en Guds kraft som frälser var och en som tror.
Rom 1:16

14 kommentarer:

Anonym sa...

Maria, sätt det här som en insändare på öt.

Anonym sa...

Regnbågsflaggan symboliserar inte homosexualitet för mig, utan mänskliga rättigheter. På paraden deltog också Amnesty och Ungdomar mot rasismen. Det är nog också mycket upp till oss själva vad vi tutar i våra barn

maria sa...

Att debattera får andra, mera belästa, göra! Det är inte min grej, här på min privata blogg vågar jag skriva om mina egna åsikter friare ;-)

maria sa...

Anonym 2, javisst är det upp till oss själva att välja vad vi tutar i våra barn men media har ju tyvärr fått en mycket större roll i barnens och framförallt ungdomarnas liv.

Anonym sa...

Jag håller med dig Maria å jag tror vi är många.

Anonym sa...

Är pedofiler mindre syndiga..

maria sa...

Nej, alla har vi syndat. Alla är vi syndare. Om vi inte är medvetna om synden och vill lägga bort den vid korset och tro att Jesus försonat oss så är vi förlorade. Vet man att det man håller på med är synd men ändå väljer att fortsätta leva med/i synden så lever man i mörker. Samma regel gäller varenda människa.

Anonym sa...

Så sant som du skriver Maria

senny sa...

Bra skrivet!

Anonym sa...

Trist att du/ni behöver känna så.

S-L sa...

Att vara homosexuellt är inte nåt föreldrar kan påverka, en som är homo kan int välja att vara eller inte vara homo och nej det finns inget bitemedel eftersom det inte är någon sjukdom! Så jag KÄRLEK mellan 2 män eller 2 kvinnor är lika rätt som mellan dig och din man det är kärlek!

Anonym sa...

Amen!!!!!!!! :)

Anonym sa...

Prideflaggan har 6 färger och Guds regnbåge 7 färger, 7 är det heliga talet som en liten tröst :)

Anonym sa...

så enkelt är det väl inte att stå vid korset o gråta över synden.där är det bara mörker, men jesus uppstod till vår rättfärdighet. Vi måste bekänna synden o få höra avlösningens ord....