V.A.O.V


Vika, Anton och Vika. Eller som på bilden, Vika, Vika och Anton.

Igår tillbringade vi en fin eftermiddag med dessa tre vid min kusins hem i Bosund. (ja vi trotsade åskan och regnvädret i Esse och for till soliga Bosund, finaste svägerskan tog hand om de tre äldre barnen). Att bo vid sjön en sån här sommar då värmen håller i sig i veckor är inte fy skam. Lite så man får smaka på avundsjukans illa smak....
Nåja, som sagt så hade vi en fin dag. Seth sov hela tiden och vi tittade på då Anton först stod på vattenskidor (för första gången) och sen gasade iväg med vattenskoter. Vi åt kladdig kladdkaka och annat gott och jag bara väntade när lillkillen skulle reagera på allt det goda. Men nix, han sov lika gott som alltid inatt. 
Vika, damen längst till vänster, är en sprallig, utåtriktad tjej som pratar utmärkt engelska. Den andra Vika, hon i mitten, är en lite försiktigare typ som till vår stora glädje studerar det svenska språket. Ett år med heltidsstudier och hon pratade redan riktigt bra svenska. Imponerande. Anton (som är Alexeis lillebror) pratar enbart ryska så med honom kommunicerar vi mera med leenden, tummen upp och säger "harascho". Ville man säga nåt utöver detta så hade vi ju damerna som tolkar!

Sånt hos oss, nu ska jag hänga upp Ivars ryggväska som jag stoppade i tvättmaskin i hopp om att vi inte behöver köpa en ny. Inga tvättanvisningar fanns men allt måste ju bara gå att tvätta. Annars får den nog dyka ner i rosktunnans illaluktande håla. Edith däremot fick en ny igår (eftersom dragkedjan gått sönder på fjolårets) och det första hon gjorde var att knäppa kort av den och sätta upp på whats up åt sina kusiner. Hon är lika som sin mamma och allt ska dokumenteras. Knäppt. Javisst.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men Maria du behöver väl inte sakna vatten då du bor intill Esse å, det är väl dig man får vara avundsjuk på som kan ta några kliv och sedan är du direkt i ån. Jag saknar inte havet eller sjön men skulle inte klara mig om jag inte varje morgon skulle få ta bilen o ch söka mig från skogen till Punsar/simparadiset i Ytteresse.Du har en fin blogg och jag är inponerad av din skrivkunnighet hälsn Iris från skogen

maria sa...

Javisst är vår å en bonus här i Esse, men inte slår den en egen sjötomt ;-)