s e t hJag tackar dig för att jag är så underbart skapad. 
Ja, underbara är dina verk, min själ vet det så väl.Våran fina Seth föddes på kvällen den 3.7. En liten kille på 3240 gr. Tacksamhet och kärlek fylldes i våra hjärtan. Hur kunde vi få något så underbart!? Nu styrs vår familj av denna krabat med de mörkblåa ögonen. När han är vaken och gosig vill alla vara honom nära men när han skriker och är arg flyr alla utom mamman sin kos. Precis som det ska vara. 

Livet med en nyfödd bebis är som att leva i en skild bubbla. Omvärden fick ett lite större avstånd. Bubblan behöver nödvändigtvist inte bara bestå av lycka (fast nog nästan). Lyckobubblan. Nej, där finns så många andra känslor blandade. Speciellt för modern. Sjuk kropp efter förlossningen (ingen som fött går helt oberört förbi den), eftervärkarna då livmodern ska dra ihop sig, mjölkstinna bröst, tröttheten, känslan att inte räcka till för de andra barnens behov, amningshjärnan som sakta bildas, man glömmer vissa saker och hänger inte riktigt med i alla sammanhang. Babyns förvandling mellan att vara rofylld och till att börja gallskrika av hunger kan vara blixtsnabb och det gäller att man anpassar sig. 

Så nu anpassar vi oss kan man säga. Detta är bara början och snart känner vi alla i familjen våran söta nykomling. Ruth som mitt i natten brukar komma ner tassande från vinden och krypa upp i vår säng fann sin plats upptagen i natt. Hur tufft är inte det(vi hade förberett med en liten madrass på golvet bredvid Nova och där somnade hon så småningom nöjt in). Snart ska nog Seth sova i sin egen säng men i detta skede är vi inte ännu. Man vill liksom ha lite koll på honom då man sover. Man sover med ena ögat öppet. Inte konstigt att nyblivna mammor blir trötta. 

Tack till alla som grattat oss, som jag skrev allra först så känner vi en stor tacksamhet och kärlek!

5 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Grattis till er och välkommen till världen Seth! Önskar er alla all lycka och välsignelse! Hoppas du mår bra, och att ni bara får njuta av pytte-tiden!

Malin sa...

Så fiin han är! Stort grattis till hela familjen! Skönt att han är ute nu när det är så varmt, och ni får njuta av varann och lära känna varann! :)

Joanna sa...

Känner så igen! Men absolut störst är tacksamheten och kärleken <3 Tack för bb-sällskapet! :)

maria sa...

Tack, tack!! Javisst är det skönt att han är ute nu i denna värmen, vi tillbringar nu den mesta tiden inomhus och njuter av att bara vara!

Tack för sällskapet själv Joanna, roligt att prata med nån känd där, din sista natt blev säkert skön i ensamheten också ;-) Seth sov hela natten utan skrik då vi kom hem, vi passar nog bättre i Esse än i Kokkola. Hoppas ni också får en fin start hemma!

Anna sa...

Grattis! :)