h e l g


Förr då jag inväntade helgen så tänkte jag på lite slö vila, mycket kaffedrickandet i sällskap med mannen och nåt gott tilltugg till detta. Nu ser jag mest framemot lite avlastning med bebisen. Trots att lillkillen för det mesta är nöjd och sover som en utarbetad man på natten så kräver han uppmärksamhet och engagemang på dagarna. Vagnen ska rullas länge innan han faller i sömn och är han vaken så ska han vara i famnen och helst ska vi gå runt lite, gärna plocka upp lite saker samtidigt, hänga tvätt eller bara annars göra nåt, ja vad som helst förutom att sitta i still. Inte alls konstigt att Olgas träningsbok för nyblivna mammor samlar damm. När killen sover så har jag ingen lust att tänka på hur bred magmuskeldelningen är och vilka övningar man ska göra för att minska den. Nej, då tar jag hellre en kaffekopp och påminner barnen om att vara tysta så de inte väcker den slumrande Seth. En replik som förresten är den vanligaste inom husets väggar nuförtiden. Var tysta så ni inte väcker Seth. 

Sånt hos oss denna sköna fredag. Skickade just ut fem barn på picknick med en korg full av läckra kokosbollar. Måste medge att jag är smått avundsjuk på läckerheterna de slukar i sig just nu på stenen i "lillskogen" (som var en välbesökt lekplats då jag var barn.) Seth är smått irriterad då jag skuttar vagnen så halvhjärtat medan jag skriver och allt är precis som det ska vara. Bra så! 

Ha skön helg alla som kikar in! 
Har ni vägarna mot stan imorgon så besök gärna missionsmagasinet och köp en påse full med kläder så vi har plats för mera. Drick en kopp kaffe där och njut av livet. 

ps. när jag kom hem med skorna som Edith har på bilden (ett impulsköp jag ångrar lite grann)  i våras så blev de hennes favoriter och hon blev väldigt förvånad då jag förbjöd henne att låna dem på kållbymötet. De passar ju precis. Hmmmm......

2 kommentarer:

Ingelill sa...

Måste bara inflika att det lika bra kunde vara våran Sem du skriver om!:) Han är redan 6 månader, temperamentsfull som bara den och kräver program all vaken tid. Och vilken bilvägrare dessutom, hoppas verkligen att er son växer ifrån bil-strejken. Vi har redan hunnit prova med fyra olika bilstolsmodeller. Den vi har nu sitter han rätt väg, trots rekommendationerna. Kände mej inte alls säker i trafiken som vi hade det tidigare. En skrikande unge i baksätet och mamman bara ökade farten för att komma fram fort nog. Antingen det eller så satt jag hemma för att det var lugnast så... Men nog är det härligt att vara mamma mellan varven:)

Isabella sa...

Maria njut du av kaffet.
Lite delade magmuskler hinner du nog jobba på sen.
Bästa med att få ledig tid på dagen när man är mammaledig är ju just kaffet och nått gott mellanmål.
Lite bloggläsning och andas.