h u m ö r e t


Så tar vi tag i en ny vecka. Vi har just varit till rdg på kontroll, både bebisen och jag, och sådana mindre trevliga saker som gynekologbesök får jag nu sätta på hyllan. Done. Läkaren hade lite svårt att uttala Seth namnet och tyckte säkert vi hade valt ett konstigt namn. Pelle och Kalle är ju så mycket enklare att uttala (men de namnen var redan upptagna av min pappa och min svärfar).

Så sånt hos oss. Har inget vettigt att komma med idag heller. Hade tänkt skriva ett inlägg om "grälsjuk kvinna" igår men hann aldrig. Idag är jag inte alls grälsjuk och på ett strålande humör så detta tema passar inte alls in. Men sådana dagar kommer väl tyvärr igen, dagar då man gnäller mera på varann än lyfter upp varann med komplimanger. Ett äktenskap är ju inte enbart en dans på rosor och man ser så mycket enklare granden i makens ögon än bjälken i det egna. Bättre bo i en vrå på taket än dela huset med en grälsjuk kvinna /Salomon.
Nu sitter jag igen vid köksbordet med mitt kaffe och njuter. Seth sover, Ruth lämnade vid Saras, Ivar och Edith i skolan/förskolan. Stunden är dyrbar. Jag älskar mina barn och måttligt med liv och rörelse i huset, men stunder utan barn kan vara så ljuuuuvliga! Ingen stress som bubblar nånstans där under tröjan.

4 kommentarer:

malins-vardag sa...

Hur uttalar ni Seth? Jag tänker det just som det låter, Set-h, med ett svagt h på slutet men kanske jag tänker fel? :)

maria sa...

Vi uttalar det med ett litet utdraget e, seeth. Lite som en get(bock)

malins-vardag sa...

Aha! Ja då har jag nog uttalat det fel i mitt huvud :D jag får ställa om nu då!

maria sa...

Du uttalar det säkert som prästen gjorde i Kyrkan, men det lät nog helt ok det också :-)