till dukat bord


Minen var långtifrån morgonsur då Ruth fick komma till ett dukat barbie bord. Det var helt oförändrat sen flickorna lekte igår kväll. Dessutom får hon leka ifred då Edith farit till skolan och behöver inte dela med sig av allt det nya. Den gyllne regeln att, den som delar med sig allra mest skall få, tycker en hon låter ologiskt. Fast i långa loppet så är det ju tråkigare att leka ensam. Och när en fyraåring får vara med när en nioåring leker med barbie "på riktigt", ja då är det bättre än teater!
Så nu är våran filur 4 år och hon är lika envis och underbar som förr. Med henne i huset så vet vi alla att vi lever och det hörs på långa vägar då hon leker med sin gälla röst. Födelsedags presenten som hon önskade sig mest av allt uteblev dock. En rosa häst. En riktig häst!

Sånt hos oss denna dag, 18.8. För exakt fyra år sen skulle jag tvätta kläder åt bebisen i magen och några timmar senare blev jag akutsnittad och finaste Ruth kom till världen! Jag minns att jag frågade mannen på kvällen om han tagit in bebiskläderna som jag hängt ute på tork. Tänk OM det hade börjat regna, såna bekymmer, såna bekymmer.....

1 kommentar:

matilda sa...

grattis häftiga ruth :)