Joh 3:16


Igår besökte vi, som så många andra gjorde, gravgården. Eller gravgårdar eftersom våra kära är begravda på olika platser. Känslan där är så stillsam och lugn (fast barnen bidrar till att ta bort den känslan) samtidigt som den är så sorglig och vemodig men rättvis. Alla kommer vi en dag att dö, ingen slipper undan det. Vissa dör i förtid och deras liv blev alltför för kort i våra ögon men tänker vi i ett evighetsperspektiv så har det mindre betydelse. Då har det bara betydelse om vi nappat tag i himlabiljetten som Jesus gett oss.

  Många, speciellt de gamla, gravstenarna har ju yrket ingraverat tillsammans med den avlidnes namn..."lärarinnan...", "jordbrukaren..." osv. Tanken som slog mig var att dessa titlar är helt ovesäntliga då det gäller döden och vart våra själar förs vidare. Visst kan det vara intressant att se vilka titlar eller yrken den och den personen hade men sist och slutligen så har det så lite betydelse. Eller ingen betydelse alls.

På min gravsten får gärna bibelversen från Johannesevangeliet 3:16 bli inristad - som det gör på så många andra gravstenar. "Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son, för att den som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv"

Inga kommentarer: