s o m m a r b u k e t t


Försommar när den är som vackrast, kan man pryda köksbordet med nåt vackrare än de blommor barnen plockat i naturen!?
Som avslutning på denna vecka läser jag ur Lukasevangeliet, tänkvärda ord, speciellt den sista meningen. Ty där er skatt är, där kommer ert hjärta också att vara. Vad fyller våra hjärtan denna kväll? vad upptar våra tankar? vad gör oss tacksamma och glada? Vi får be att vår tro ska styrkas och bli det viktigaste i våra liv!

Och till si­na lärjung­ar sa­de han: ”Därför säger jag er: be­kym­ra er in­te för hur ni skall få mat att 
le­va av el­ler kläder att sätta på krop­pen. Li­vet är mer än födan och krop­pen mer än kläder­na.Tänk på kor­par­na, de var­ken sår el­ler skördar, de har var­ken förråds­kam­ma­re el­ler la­dor, men Gud föder dem. Och hur myc­ket mer värda är in­te ni än fåglar­na? Vem av er kan med si­na be­kym­mer lägga en en­da aln till sin livslängd? När ni nu in­te ens förmår så li­te, varför be­kym­rar ni er då om allt an­nat? Tänk på lil­jor­na, hur de växer. De ar­be­tar in­te och spin­ner in­te. Men jag säger er: in­te ens Sa­lo­mo i all sin prakt var klädd som en av dem. Om nu Gud ger såda­na kläder åt gräset, som i dag står ute på äng­en och i mor­gon stop­pas i ug­nen, skall han då in­te ha kläder åt er, ni trossva­ga? Tänk in­te på hur ni skall få något att äta och dric­ka, och oroa er in­te. Allt sådant ja­gar hed­ning­ar­na i värl­den ef­ter. Men er fa­der vet att ni behöver det­ta. Sök i stället hans ri­ke, så skall ni få det and­ra också. Var in­te rädd, du lil­la hjord, er fa­der har be­slu­tat att ge er ri­ket. Sälj vad ni äger och ge åt de fat­ti­ga. Skaf­fa er en pen­ning­pung som in­te slits ut, en outtömlig skatt i him­len, dit ing­en tjuv kan nå och där ing­en mal förstör. Ty där er skatt är, där kom­mer också ert hjärta att va­ra.
                                                                                                                                          Luk 12:22-34

5 kommentarer:

Unknown sa...

Vilken underbar blogg du har!!:)

Anonym sa...

Så sant! Fin blogg! Tack för denna underbara text! Som skrivit till mig idag!! Varit oroliga över vår son, och väntat på besked vid hvc idag, fick återvända hem glada och tacksamma, med händerna uppsträckta att prisa vår Herre! Blir så frustrerad på den arma människa jag är som tar dagen föregivet, hälsa och välgälgång! Får påminna mig om att Herrens nåd Är var morgon ny! Även ta in din text idag, och tacka vår Fader ! Hälsn. Martina S

Anonym sa...

*välgång (stavfel) /M.S

Anonym sa...

*välgång (stavfel) /M.S

maria sa...

Ja Martina, visst är det lite så...vi tar allt det goda lite för givet men å andra sidan är ju det också en välsignelse att vi har det så bra så att vi tar det för givet :-)

Roligt att allt är bra med er son!!