s k ö n t




Äntligen fick vi ordnat upp lite vid magasinet. Har länge haft känslan av en rullande snöboll som bara samlar på sig mera snö och blir för stor för underkroppen på snögubben. 
Vi får in mycket kläder dit, vilket vi är väldigt tacksamma över! Men som ni vet med kläder (man behöver bara tänka på sitt eget klädskåp, öh)  för att hålla det snyggt och i ordning så krävs det arbete! Nån ska göra allt detta, nån som har tid, energi och lust. Alla kläder som vi får in kommer ju inte upp i hyllorna, vissa kläder är tyvärr söndriga, smutsiga och noppiga så de ska vidare till ekorosk. Är de i bättre skick men inte i sånt fint skick att folk här i trakten köper dem (vi är ju ganska modemedvetna och kräsna av oss här) så ska de vidare med hoppets stjärna till Estland eller till nåt annat land (de förs till ett lager i Kållby) Allt detta kräver sitt arbete. Engagemang. Eftersom vi inte har tillgång till nåt större lager vid magasinet så krävs det ännu mera ordning och reda. Så tänk gärna på att det är säsongsbetonat det ni skänker! (få köper juldukar i Mars) Men idag är jag glad över att en kvinna skänkte sin snygga, gamla, julgransfot till oss för den fick genast komma med hem till Esse!
ps. ett extra tack till Olavi som körde skytteltrafik idag och förde bort skräp!!

Vi hann också med annat än att packa upp kläder, nämligen rama in flera tavlor. Många köper dessa och det känns så roligt. Roligt känns det också när vi haft många kunder och att de tar sig tid att dricka kaffe. Tack alla! Nu ska denna skribent städa upp sitt skitiga hem (ursäkta uttrycket men det var den mest passande beskrivningen) och sen ska hon på ett Folkhälsan möte ikväll, till byns pizzeria, undrar om hon rentav skulle beställa en sliskig pizza..... 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur skulle det vara om (skol)ungdomar skulle få möjlighet att hjälpa, ordna,ställa o städa där..?!
Mer ansvar o delaktighet åt dem skulle göra gott. Att en eftermiddag/kväll i veckan/månaden skulle vara deras tid att samlas o hjälpa...
Bara en tanke...

maria sa...

Fin tanke! Vi har nog redan ganska många ungdomar aktiverade, kanske lite äldre ungdomar dock...det kräver ju att någon håller i trådarna för detta om det skulle ordnas! ett städsystem har vi igång med alla kassaansvariga :-)