som jag vill


Så gick ännu en dag. En fin sådan.
En dag då vissa suttit på bordet mest hela tiden. Det är en så vanlig syn att jag inte ens reflekterar över det mera. Det är väl trots allt inte så lång period i livet som man vill sitta på köksbordet.

Då en är nöjd är alla nöjda.
Är det inte konstigt att den som är yngst, minst och kan prata sämst har mest inflytande på familjen.
#älskadeungar

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läser din blogg med intresse och uppfattar att du skriver ärligt. Det är också bra med info om missionsmagasinet. Jag gillar också tavlorna med bibelcitaten. Undrar dock över en sak, du skriver inget (som jag lagt märke till) om dina barns mor- och farföräldrar. Finns de i era liv? Som pensionär och med barnbarn är det ju en fråga som är viktig. Först vill jag säga att vi är troende och den kristna värdegrunden är vårt rättesnöre i livet. Våra barnbarn är lyckliga nog att få ha både mor- och farföräldrarna i livet, vilket i sej är en gåva. Vi ser att vi är viktiga för dem och för deras föräldrar. För föräldrarna en trygg avlastning då de är trötta eller då de behöver få tid tillsammans. Ett äktenskap ska ju vårdas, det är rent av en plikt att ta hand om den gåvan också. För barnbarnen är vi någon som kan leka en stund, hjälpa till och bygga lego, gå ut på picnic med mera. Ett barn som får bygga en fågelholk med farfar kommer alltid att minnas den stunden. Eller för den vilsne tonåringen som behöver få en stund med den äldre generationen och ”tanka” kärlek och omsorg som de så väl behöver. Som den äldre generationen kan vi också berätta om hur det var då vi var barn, om släktens särdrag som ju finns i varje familj både på gott och ont. Visa på de positiva särdragen, som de också är en gåva att förvalta, men även sätt att hantera de mindre trevliga dragen. Det här kan ingen annan än just vi göra. Det är ju också så viktigt i dagens vilsenhet att känna sina rötter då den egna identiteten ska skapas. Vi ser hur väldigt illa dagens unga mår och det ligger så mycket sanning i orden att det behövs en hel by för att fostra ett barn. Ett barn kan aldrig få för mycket kärlek! För oss betyder barnbarnen så mycket. Trots att vi har våra egna liv med vänner och intressen så står barnbarnen för ”vitamininjektionerna” som stärker vår hälsa. Genom att vårda relationen mellan de äldre och deras barnbarn ges ju också barnen en oerhört viktig lärdom om hur man bemöter varandra och tar hand om varandra genom ömsesidigt tagande och givande.
Det skulle vara intressant att höra hur ni laestadianer ser på far- och morföräldrars roll? ”Barnbarn är de gamlas krona” Ords 17:6 och det betyder att leva i en sund relation, inte se varandra på avstånd och ett ansvar gentemot varandra.

Anonym sa...

Hos oss är det Januari ännu ;)

maria sa...

Ha haa, nu först snajade jag vad du menade.....väggalmanackan ;-)