En skvätt mjölk


Vi började denna soliga och härliga morgon med att besöka magasinet och plocka upp lite kläder. Alltså vad tacksam man får vara över alla givmilda mänskor som skänker bra och fina kläder till magasinet!! Vi plockade bort det mesta av vinterkläderna för nu har vi vår i sinnet. Vår. Sol. Gummistövlar och snor runt näsan. 

Efter "magasintimmarna" begav vi oss till syrrans på mat och eftermiddagskaffet. Efter maten plockade jag snabbt bort alla leksaker från vardagsrummet och knäppte ett kort. Bara för att jag tycker så om väggarnas färg, kuddarna från legera och den fina taklampan som syrran fyndat på nätauktion. Grannens katt, som smet in då barnen sprang ut och in genom terassdörren, gjorde sig snabbt hemstadd i soffan. Man skulle nästan tro att kissen bor där, så hemstadd som den ut. Men skenet bedrar. Söt är den i varje fall. 

- grattis på födelsedagen, sa Elia då vi åt knackkorv, och gav ett kärlekskort åt Ruth där det stod : Tjäna varandra med kärlek.....sämre födelsedagspresent kan man ju få. Speciellt med tanke på att man inte ens fyller år. Härliga, spontana barn. 

 Nu tror jag att jag ska söka mig ut igen och ignorera att det finns nåt som heter -koka-kvällsmat-. Inspirationen för matlagning är så på noll som den bara kan bli. Ett alternativ skulle vara att göra ett storkok men problemet är att barnen vägrar äta samma mat mer än högst två gånger. Nej, mamma, inte maletköttsoppa igen, det åt vi ju två gånger igår. 

Inga kommentarer: