t a c k a


- mamm, visst är det morgon nu, funderade Ruth 06:07 då hon kom nertrappande från vinden. Morgonljuset hade väckt henne och min övertygelse om att det ännu är mitt i natten föll inte i god jord. Två minuter senare kommer Ivar upp och konstaterar glatt att han vaknade då Ruth for ner. Den tveksammaste att komma ner var nog Edith som har fått stränga order om att hon inte får stiga upp innan kl 07.00, hon har sin egen klocka i rummet och vet precis på minuten när man får starta dagen. 

Morgonpigga barn, vilken lycka att vi snart vrider klockan till sommartid så vi inte behöver starta morgnarna klockan 6. Idag är en sån dag då man skulle kunna tvätta fönster. En sån dag som det syns att de borde tvättas.Om man skulle känna för det. Det gör jag verkligen inte, verkligen inte. Önskar jag hade en Alma piga som Madickens mamma hade, hon feijade dagarna i ändan och deras hem var nog i tipp topp.  

Önskar alla en fin start på denna vecka, kom ihåg att vara tacksamma över livet, över hälsan och om ni for iväg till jobbet i morse att tacka för den möjligheten. Igår på kaffepausen vid arbetet så började vi prata om pengar. En av arbetarna hade varit sjukt nära att vinna en miljon på lotto. Vi började spekulera i vad man skulle göra om man skulle få så mycket pengar från den ena dagen till den andra. Hur skulle livet förändras. Efter spekulationer om huruvida man skulle jobba eller inte, hurudan bil man skulle köpa och i vilken grad man skulle skämma bort barnen så konstaterade en - Vi ska tacka Gud att vi kan fara till arbetet på morgonen - det betyder att vi är friska och hälsan kan inte köpas för alla pengar i världen!

Men om man inte har hälsan då, vad ska man då tacka över? Om den enda önskan man har är att bli frisk och smärtfri. Jo, att man får vara ett Guds barn. Det slår till och med hälsa och välbefinnandet. Hur eländigt liv man än har så finns det alltid, alltid skäl att tacka Gud. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fast man inte har hälsan så går det att leva ett bra liv ändå! Jag sitter i rullstol pga MS men brukar tänka att det går att vara frisk i en sjuk kropp ... och tvärtom...
Men jag tackar Gud för att Han ger mig viljan att leva!

maria sa...

Absolut, vårt välbefinnande och vår frid hittas nog "mellan öronen". Man kan vara väldigt, väldigt sjuk i den friskaste kroppen.

"Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet" Joh 14:27