i n t r y c k - u t t r y c k


Sånt man blir glad av vid magasinet:

Då man kommer till magasinet och ser att nån kreativ själ gjort något vackert till försäljning.

När man får höra positiva kommentarer från kunder.

När de som ställer upp i kassan haft en fin stund trots att kanske inte allt är som de önskar det skulle vara. 

När någon inte bara ser smulorna på golvet utan på människorna som går på det.

När "personalen" förstår att detta är allas, en miljö som skapas då många skapar. Vi, inte De.

Då kunderna har förståelse för fel kassasumma, och kan skratta bort vissa ovissheter.

Om man fått ett negativt intryck inte berättar det åt så många andra, utan kan svälja ner det som en bit morot. Vi behöver alla få ett eget intryck. 

Trängseln mellan varven. Gemenskapen. 

Framförallt - andras goda bakverk.

Ibland får man höra viss feedback från alla som besökt magasinet, både från kunder och "personalen". Mest positiva kommentarer men tyvärr ibland också negativa. Ofta får man höra de negativa "feedbackarna" via en tredje person. Allt är långtifrån perfekt vid magasinet. Vissa saker kommer alltid att vara operfekta där, precis som vi mänskor är. En person som vistas där ca 4 h på en månad kan få många intryck på samma gång som kanske känns överväldigande och ibland negativa. Varför är det så stökigt i köket!? Varför är det så råddigt bland alla klädpåsar!? Varför köper ingen wettextrasor!? Varför finns det 4 öppnade mjölk i kylskåpet!? Hur i all världen finns ingen roskis på utsidan!? Det är ju så trångt i loppisdelen!! Kunde inte mamman lämna hem sina vilda barn!? Finns inget system på detta ställe!? Stolarna är kalla att sitta på och vem har spraymålat fönstren så fult!?

Söker man fel så hittar man. Överallt. Det är ett som är säkert. Är frisyren i oordning och byxknappen gått sönder så är garanterat kökshandukarna vid magasinet för smutsiga och mikron har för högt ljud. Allt beror på hur man som mänska mår - innerst inne just då. Är vi nöjda med oss själva så blir automatiskt omgivningen vackrare. Vi har lättare att accepteras andras tillvägagångssätt. Vi är inte så kritiska. 

Vårda dig först om din egen sinnesfrid,
sen kan du förmedla den till andra.
Ta Kempis

Vänliga ord är som honung - smakar sött och gör kroppen frisk. Ords 16:24

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja när vi är så många inblandade som alla vistas korta stunder i taget på magasinet, då blir det inte perfekt. Och när det dessutom nyligen har bytt eller kommit till massor av nya människor som "jobbar" där så finns det säkert mycket som ännu kan organiseras på ett bättre sätt. Men det viktigaste är som du skriver att det är "vårt" gemensamma projekt och inte "deras". Tycker jag det är råddigt i köket är det lika mycket mitt ansvar att städa upp där som någon annans. Gällande vilda barn så är ju jag en av dem som måste ha med mina vilda barn när jag jobbar där. Det är att välja på det eller stanna hemma. Och det är ju inte så lätt att hitta daglediga som kan ta dagskiften. Jag tycker det fina med magasinet är att man där träffar människor i alla åldrar, det ska vara ett ställe dit alla kan komma, en träffpunkt. Och personligen har jag bara positiva möten och erfarenheter därifrån :) Ylva L Sundqvist

matilda sa...

Tycker att ni gör ett fint jobb Maria och är glad att jag får ta del av och vara en del av det!

Anonym sa...

Jag var instickande dit igår och blev lika glad som alltid för detta fina ställe. Blev bra bemött och kände en härlig vi-anda trots att jag inte själv jobbar där. Tycker det är ett super ställe att träffa andra kristna på så där på vardagarna. Ni gör ett riktigt bra jobb och jag har bara hört positiva saker om stället.

Anonym sa...

Jag var också instickande idag och jag blev lika glad som jag brukar bli. "Vi" gör ett fint jobb! Och saker och ting blir nog bättre vartefter alla lär sig och vågar ta i där det behövs!

Anonym sa...

Jag var dit och "jobba" första gången idag. Jag tycker så mycket om Magasinet och den härliga stämning som är där. En oas som jag får vara en del av! Du Maria skriver så klokt och jag håller helt med dig. Jag tänker att Magasinet är ett gemensamt projekt där många ska få "dra sitt speciella strå till stacken" just för att de vill göra något för Guds rike. Jag älskar att se glädjen hos alla de som jag träffar på där. Faktiskt så känns det som en "Magasinfamilj" där alla slår på samma spik. TACK alla ni inspirerade unga och äldre kvinnor som ger av er tid för arbetet i Guds rike <3 / Ann-Christin Snellman

Anonym sa...

...också jag var där i kväll första gången och jobba. Jag tycker att det är roligt att få vara med i "Magasinfamiljen". Jag blir så glad av att se alla härliga och glada mänskor där. Det är också så härligt att se med vilken inspiration ni unga kvinnor jobbar för Guds rike.
" Gör det lilla du kan, gör det villigt och glatt"
KRAM / Ann-Christin Snellman

Anonym sa...

HUPS ! Lite ovan att lämna kommentarer :D :D / Samma A-C