bryggan och BB


Ruth nu klär du på dej!
- NEJ, jag kan inte för mina kläder är ju brygga och om jag tar bort dem så ramlar jag i vattnet.

Ja, varför inte, vi har ju ingen brådska. Ingen tid att passa denna förmiddag så varför inte springa runt i pyjamas några timmar. Jag ska dricka mitt morgonkaffe och avundas alla som har goda bakverk i frysen att ta fram till sådana tillfällen som denna! Då man bara njuter av att vara.

På eftermiddagen ska jag fara till Kokkola och stifta lite bekantskap med BB där. För mig som fött mina tre barn i Jakobstad så är ju detta nåt nytt. Jag skulle mycket hellre föda i Jakobstad och kommer att sakna stället sen då det blir dags. Varje gång jag varit inne på BB har jag fått lyxen att vara i två personers rum med de bredare, 120 cm, sängarna. När man som nyförlöst, med en liten bebis som ska ammas, ligger i en 80 cm säng (eller kanske de är 90) kan ju inte vara särskilt bekvämt eller praktiskt!? Men jag har ju inte prövat så det återstår ju att se. 
Dessutom är det ju en bisak var man befinner sig efter förlossningen, det är ju själva grejen att få ut bebisen som jag har mest ångest över. Hujedamej...
vad har ni för erfarenheter av kokkola BB?


"Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber,
tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar."
Fil 4:6

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har fött mitt första barn i Jakobstad och de två yngre i Kokkola. Jag har trivts jättebra på båda ställen, och alltid fått svenskspråkig service i Kokkola. Vissa har klagat på att det kan vara fullt där och att ingen har tid med en, men isåfall har jag nog haft tur, för båda gångerna har jag haft eget rum och aldrig upplevt att de inte skulle ha tid med mej. Nej, tvärtom, flera gånger har jag suttit och haft långa diskussioner och skrattat med barnmorskor från bl.a. Jakobstad och Nedervetil. (och både du och babyn ryms nog riktigt bra i deras sängar :D) Ja, du hör, jag har enbart gott att säga! ;) Det går nog riktigt bra i Kokkola också, Lycka till då det blir dags! :)

Lantliga drömmar sa...

Jag har fött båda barnen i Kokkola, och båda gångerna på finska. Det tror jag mest beror på vårt efternamn, för det har funnits svenska barnmorskor på skiften. Nu denna andra gång lade de oss på "svenska listan" efter förlossningen, så då fick vi svenska barnmorskor varje gång vi ringde på. Har haft familjerum båda gångerna också, vi hade tur nu andra gången då inga förstföderskor hade önskemål om familjerum :) Har varit helt nöjd med Kokkola, första gången hade vi en underbar barnmorska, nu hade vi en som vi inte var lika nöjd med, men det beror mer på personkemi än på att hon skulle ha varit dålig.

Jag själv skulle ha faktiskt ha velat föda i stan denna gång,sådär för "mysigheten med litet sjukhus" men vi tyckte båda två att det kändes tryggare i Kokkola för barnet OM något skulle ha inträffat under förlossningen. Och dessutom är badbaljan där super! :)