g r ä sAtt starta veckan och veta att man är gräsänka i hela 5 dagar känns smått motbjudande. Fast å andra sidan har vi ganska skönt här inne medan regnet smattrar mot fönsterrutan. Barnen leker med små lego och Nova njuter av att sova på soffan framom att ligga och flämta i skuggan utomhus då det är varmt. Hon gillar dagar som denna, då alla är hemma!
Igår kväll hade vi kaffebjudning och vi bjöd på endast kaffe. Resten fick gästerna ta med sig. Saft (vi bjöd på vatten istället), kex, bulla...ja, allt i "godväg" var slut! Alltid brukar man ju hitta ett öppnat kexpaket längst in i skåpet eller glass i frysen men inte ens det fanns. När mannen handlade mat i lördags hade han nog tankarna på nåt annat än just kaffe gäster. Jag borde egentligen baka nåt att ha i frysen för liknande tillfällen. Mammor brukar ju faktiskt boa om sig veckorna innan de ska få bebis, baka och städa värrigare. Några sådana tempor har jag inte sett skymten av....men ännu hinner jag med allt detta! I mitten av Juni nångång...

* * *
På tal om mannens frånvaro i hemmet denna vecka så kan jag meddela, ifall det finns de som undrar, att han skall till Albaninen. På LFF:s hemsida kan man läsa om föreningens verksamhetsplan, tyvärr är denna inte uppdaterad med 2014 versionen men 2013 versionen finns och jag har här kopierat den del som handlar om just Albanien. 

"Albanien: Professor Jouko Talonen har under sina forskningsresor träffat albanska kristna och 
inlett ett arbete för att översätta kristen litteratur till albanska. Böcker som översatts har varit 
Uuras Saarnivaaras undervisningslitteratur (6 böcker i olika storlekar) Våren 2014 färdigställs 
en bok som är samlad av Matti Suos skrivelser. I början av hösten 2013 frågade Jouko om LFF 
utlandsmission skulle kunna ta över litteraturarbetet i Albanien. LFF styrelse beslöt att ta emot 
uppgiften."
Nu har de kommit så långt att de bildar en kristen organisation med Albanska kristna för att göra det möjligt att fylla Kristi missionsbefallning. Det är detta papper som mannen nu ska underteckna, därav resan. 

* * *


1 kommentar:

Anonym sa...

Underbart att det är på gång med missionsarbete i Albanien! Skulle gärna resa dit själv om jag hade möjlighet!