taco favoriten



idag ska mamma laga det där som doftar så gott.....YES, det blev fart på barnen och dom slutade leka i sin enorma koja (ja tåget omvandlades till koja senare på em) som invaderade hela köket och tog fram sitt eget bord och dukade där. lillasyster fick klotta på sitt eget bord och i sitt eget hår...


till alla som blev inspirerade av mina superfina bilder (sorry - kan inte bättre) och vill ha samma middag nästa tisdag som vi hade idag ska köpa hem: 1 påse tacokrydda, 1 philadelphia smältost,1 creme fresch, 2 tomater och ca 500 gr maletkött. laga sen maten då ni har som mest kaos i hemmet så får ni en kick efteråt att röja upp.....eller så blir ni så mätt så ni ligger på soffan resten av kvällen, MEN den risken måsten man isåfall bara ta.



gör ungefär så här: sätt philiposten i botten, bryn maletköttet (om du inte gillar råa varan bättre) blanda sen tacokryddan, finhackad tomat och creme frech i maletköttet. grädda ca en halvtimme i 200 grader, låt sen bakelsen stå och dra sej mycket längre än en halv sekund så slipper du bränna dej på tungan och så blir konsistensen bättre. sätt ev ost på ytan strax före du gräddat klart.



ps. jag hade ett fett maletkött, har man magrare variant måste man kanske tillsätta vätska....vad vet jag.......

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Tittar in och ser ett tacorecept Tack för det! Hos oss e taco nr 1 för killarna. Du har så humoristiska, äkta å härliga bilder, precis som det ska va i en barnfamilj, man ser att barnen få va med o ha roligt i sitt hem.
Hälsn moster A