s j ä l v k ä n s l a n


Om jag inte gillar mig sådan jag är idag. Idag. Kommer jag då nånsin att göra det?  
Älska mig sådan jag är.
Inte sen då jag studerat färdigt, inte sen då jag gift mig, inte sen då jag gått ner 11 kilo, inte då vi är skuldfria, inte då huset är färdigt byggt, inte sen då jag bytt yrke eller då jag fått XX antal barn eller då och då. 

Hur vi ser på oss själva borde vara inte vara beroende av yttre faktorer såsom utseende, status, yrke, make/maka, barn. Vad hjälper det mig om jag så skulle vara gift med självaste presidenten. Hur skulle den statusen förbättra den jag innerst inne är. Den jag ser mig vara. Den Gud skapat. Den han älskar. 
Nej, vi glömmer så fort bort ljuset från Guds kärlek. Istället hör vi på själafienden/djävulens röst. Han som vill avskärma oss från Guds kärlek. Det är hans avsikt med våra liv och ju mera vi håller fast vid ljuset desto hårdare börjar han arbeta med mörkret inom oss. 

Jag behöver bara gå till mig själv så är jag ett levande exempel på hur djävulen vill antasta mig varje dag. Redan från det jag vaknar tills jag somnar på kvällen. 
Jaha, Maria, har du kollat bakom vaden du har åderbråck på kommande *suprise*. Har du alls mätt midjan den senaste tiden? jag tycker omfånget minskar inte, den är precis som bulladeg, och du glömmer väl inte att bristningar som uppkommit i samband med graviditeterna aldrig försvinner! Har du kollat din hy, den börjar tappa sin elasticitet. Dessutom har du fått väldigt gula tänder av allt kaffedrickande. Skäms. Och så brösten kära vän, du tror väl inte att de nånsin återfår någon typ av form efter att du ammat fyra barn!? Ha ha. Du duger ju inte till nåt, glömmer info du tagit in och är allmänt tankspridd. Loser.  
och så håller han på. Tror ni han tröttnar. Nej.  

Hur tror ni Jesus bemöter mig.
Jaha, Maria. Här står du nu inför mig och jag älskar dig med alla dina brister. Du är skapad till min avbild och jag misstog mig inte. Jag ser djupare än din hy och dina ytliga bristningar, jag ser ditt hjärta och vad det är fyllt av. Kom ihåg att min nåd är dig nog. När du tog emot mig så tog du emot den finaste gåvan som finns på jorden, den kan inte jämföras med världens kunskap. När du flyttar hem till mig i himlen så skall du få en vit dräkt som är vackrare än den finaste brudklänning och du kommer att känna dig som den vackraste kvinnan i evighet. Håll ut tills dess. I denna värld kommer inget att bli perfekt och ditt humör kommer att växla som vinden.

Såna tankar hos oss efter en kväll kring temat självkänsla. Victoria och Viktoria var intressanta att höra på och hade jag inte haft en kille på armen som var väldigt snorig och allmänt klängig så hade jag njutit till max. Nu ska jag återgå till morgonsysslorna och le åt min spegelbild (om inte annat så för att reta honom down there)Förresten, hur kan man äta bajs? Nova skulle säkert kunna svara på den frågan om hon kunde tala. Lämnade en  kakkablöja halvöppen på golvet under tiden då jag tvättade Seth och när vi kom tillbaks så var den tom. Så snyggt upp slickat. På en minut. Uäk. Borde jag borsta hennes tänder nu? 

1 kommentar:

eagle's wings sa...

Tack! Det här behövdes just nu! H. En annan småbarnsmamma som tampas med bulladegsmage och självkänsla..