W H A T ´S ...U P



Det händer nåt vid Magasinet varje dag. Varje gång jag sätter mig i bilen och ska köra hem därifrån med barnen (som sprungit utmed väggarna där och säkert skrämt hälften av kunderna på flykt) så tänker jag att nu måste jag ta en paus. Kan inte ta med barnen dit på lääänge! Likväl tar det några dagar så är VI där igen med mat att värma upp i mikron och barnen börjar där de slutade - med att springa utmed väggarna.
Igår fick vi in det tjusigaste skåpet ever i köket och idag flyttade jag över gamla pysselsaker dit. Ja, ni ser ju själv vilka härliga pyssellådor. Nu finns unika laktosfria garn att pyssla med, papper att provsmaka, annonser och telefax. Skåpet är från gamla stället där Monas missionscafé fanns tidigare, Snellmans gamla utrymmen (därav etiketter som laktosfri på lådorna)
Vi ska också planera om vissa hyllor i loppisdelen så vi får mera kläder som ska hänga. Vi hade en man som hade några lediga dagar och erbjöd sin hjälp om nåt borde fixat vid magasinet och sånt tackar man inte nej till!! Vi kvinnor är bra på det mesta men får vi en såg eller skruvdragare i händerna så blir vi flesta lite bleka om nosen! Kläder på en klädhängare blir lättare sålda än kläder i en stor hög! Så är det lite stökigt där de närmaste dagarna så vet ni vad det beror på. Förbättring på G!
En klar förbättring fick vi också då en lokal affär skänkte två väldigt användbara klädställningar för barnkläder, de runda på bilden längst ner. Nu kan vi lättare sortera enligt färg och sort och det gör ju det estetiska sinnet mer tillfredsställd!
Ser ni också vilken tjusig skoställning vi fått, sånt som man blir glad av. Mina barn skulle mer än gärna ha åkt karusell i den. Hmmm, kommer väl att testas en vacker dag då mamma vänder ryggen till, vem vet!??

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej var har ni butiken? Och vad för slags butik är det, ett loppis? Kommer hem till Finland, Larsmo, snart på besök, vill gärna titta in då! Hälsn Ann-Sofie

maria sa...

Det är ett missionsmagasin som innehåller loppis, ny kristen litteratur, mycket hemstickat och andra små prydnader. Vi har också ett café där kaffedrickarna frivilligt får donera pengar till missionen. Helt klart värt ett besök!

Finns på kanalesplanaden 2 med ingång från baksidan. (brevid det nya polishuset i stan)