ä k t e n s k a p s m u r


När vi ingår äktenskap med den vi älskar så bildar Gud en välsignande mur runt äktenskapet. 
En skyddsmur som ska skydda oss från allt detta som kan hota äktenskapets lycka. 
Hans tanke är inte att muren ska få oss att känna oss instängda och avskärmade.
Hans tanke är inte heller att vi ska klättra uppför muren för att kika på andra sidan eller hoppa över bara för att kolla "läget" på andra sidan. Då kan vi skada oss själva, vårt äktenskap och vägen tillbaks till den trygga insidan kan bli svår. Men om så händer så älskar vi, glömmer och förlåter. Hittar tillbaks.
Nej, hans tanke är att skydda oss och att vi känner oss tillfreds med det vi får. Han förser oss med det vi behöver och vi kan tryggt fortsätta leva innanför murens skydd.

Guds mur runt våra äktenskap kan tolkas så olika. 
Den kan ses som ett tråkigt hinder eller som en välsignelse. 

Jag väljer att se min mans och min mur runt vårt äktenskap som en välsignelse. Det som inte Gud ger oss innanför den muren är inte avsedd för oss. Vi missar absolut ingenting. Det finns inget intressantare på den andra sidan om vi bara litar på att förmedlaren vet vad som är av värde och vad som inte är av värde. 
Förmedlaren som känner oss bättre än vi själv gör. 

Men visst kommer dagar då vi har tråkigt. Dagar då vi tvivlar på att gnistan inte ska slockna. Rädslan att tappa attraktionen till varandra. Att tappa lusten till vår äkta hälft. Den vill vi ha kvar. Den behöver vi. Det kan komma dagar då vi känner attraktion till nån annan. En annan som inte är avsedd för oss. Det är ju inget nytt under solen och det är då vi ska söka oss tillbaks innanför skyddsmurens väggar och inte glömma löftet vi gett. Att älska varandra i nöd och lust till döden skiljer oss åt. Har man bara viljan att göra det rätta och har man Gud med i sitt äktenskap som den främsta personen så ska vi inte tvivla på att allt går vägen. Men vi måste vara beredd att kämpa. Med Guds hjälp ror vi äktenskapet i land. 

Gud vet bättre än nån annan. Det var ju han som skapade oss till man och kvinna. Nån mer romantisk person finns inte och har vi problem oss makar emellan så behöver vi inte formulera oss invecklat. Han fattar och han hjälper, men han har också gett ett ansvar åt oss.
Att förvalta äktenskapets gåva på rätt sätt. 

2 kommentarer:

Anette Hjulfors sa...

Amen!

Anonym sa...

Så sant. Så sant. Tryggt att få bo inom den muren. Önskar alla skulle få ha ett välsignat äktenskap. / Sus