Ett kort av mig


Jag behöver ett kort av mig själv till en sak. En normal profilbild. Ett kort där jag inte grinar och ser allmänt blåst ut utan istället ett kort som skulle förbättra sanningen. Jag vet att jag har ett "normalt" kort nånstans, i nån bildmapp. Ett kort som syrran tog för några år sen. Jag sökte och sökte men hittade det inte. Suck. Måste nog ta ett nytt. 
Jag gillar inte att ställa mig framför kameran. Usch nej. Kanske för att resultatet inte är till belåtenhet för undertecknad. Varför ska det vara så svårt att se på sig själv. Som man är. För att inte snacka om att tycka om sig själv. Fast å andra sidan, människor som gillar sitt eget utseende extra mycket kan vara ganska egocentriska. Se på mig, se på mig. 
Nåja, jag tog Seth i famnen (kanske för att fokusen inte enbart skulle riktas mot mig) och ropade ner Edith från vinden och bad henne knäppa ett kort. Hon knäppte kanske 7-8 och inte ett ända dög (och då var jag inte ens kräsen). Det fanns ett som jag såg normal ut på men det blev suddigt. Arma dagar. Jag blev småirriterad och skyllde på att Edith tog dåliga kort men innerst inne var jag irriterad på mig själv eftersom jag inte kan le naturligt framför kameran. Knäpp mamma, tänkte nog Edith. Med all rätt.
Vi kvinnor har ju en tendens att älta detta med utseende in i det sista. Fara till simhallen och se hur riktiga människor ser ut hjälper föga. Det samma ser åtminstone jag i egen spegel med alla mina bristningar, valkar och kurvor. Nej, nöjda blir vi aldrig. Inte nån av oss (en liten tröst att vi inte är ensamma i detta). Men varför skulle vi behöva bli det? Nöjda alltså. Det finns något så vackert i att kunna ta fram det mindre vackra utan att skämmas och det är detta jag försöker lära mig. Och jag blir bättre för varje dag. Bättre.


Vad tycker ni, duger detta kort? Eller tycker ni att det är lite upp och ner. 
Nej, men det kan väl ingen tycka. 

5 kommentarer:

Linda sa...

Jag tycker sista fotot är perfekt :-D

maria sa...

Till sions missionstidning ;-) ??

Lisa sa...

Båda är ju bra. Men röstar för det första ifall det ska i tidningen 😊

Camilla Wilhelmsson sa...

Tack för din fina blogg. Läser den ofta.Gillar din humor och att du bloggar om kristen tro, det behövs i denna värld. Jesus har utvalt dig att skriva och berätta om Honom som är vägen, sanningen och livet. Gud välsigne dig och din familj. Mvh Camilla

maria sa...

Lisa, nej, nej. Inget av kortet är ens tänkbara ;-)

Camilla, javisst behöver vi sprida ljuset. Nu mera än någonsin!