det här med gåvor


Svärmor kan det här med gåvor. Hon hittar alltid nåt att köpa. Jag är tvärtom! När jag går i butiken och letar gåvor så uppkommer tankar som "denna grej blir nog bara skåpdamm" "vad köper man åt en som har allt" "tänk om hon inte gillar detta" osv....jag är helt enkelt kass på gåvor (dessutom tycker jag att det är så onödigt att man samlar prylar i ett hem som man egentligen inte behöver, men nåt ätbart och blommor kan man ju alltid ge åt vem som helst). Åt syrran är det enkelt, vi tycker om samma saker.
Nåja, min man fyllde förra veckan och det som han önskade sig var ett uppstädat hem, lugn och ro och älskvärd fru. Allt detta fick han och vad mera behöver en man. Ha ha. Men igår fick han en riktig gåva av sin mamma också. En muminväska, en aluminium ugnsform (som behövdes, vi har bara glas ugnsformar) och en lavduk till vår minibastu. Stjärtduken (svart och vitrandig) testades att ha på köksbordet innan den bars upp och den passade lika bra där *blink* (lovar att inte börja kombinera stjärtduk och bordsduk. Det blir endera!). Mumin väskan är en riktig rolig detalj där den hänger och Ruth kommer garanterat att plocka ner den redan innan klockan nio och ha med den i leken. Hon älskar att packa allt!
På tal om födelsedagar så firade vi  igår, sent om sider, vår svärfar som fyllt 60 i slutet av förra året. Vi var och äta till strand camping, barnfritt, och jag åt den godaste pizzan ever (Gloskär special med kebab-kött och bearnaise-sås ). Det är verkligen trevligt att nångång träffas utan alla barn! Det gör man ju inte så ofta. 

Sånt hos oss då vi räknar ner dagar till nästa födelsedag. På söndag fyller våran grabb 7 år och han lääängtar. Han har i detalj förklarat hur lego chiman som han önskar sig ser ut så jag säkert inte ska missta mig. Håret ser ut som eld och han har ett hål i magen. Detaljer som jag inte vill att min kille ska gilla! Fast visst är det enkelt att köpa en färdig beställd gåva, då blir det rätt.  

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis grattis till maken! Sen hoppas jag bara att det var en ugnsform i rostfritt och inte i aluminium som han fick. Aluminium ska man inte låta komma i kontakt med mat då det kan utsöndra giftiga ämnen.
/Sara

maria sa...

Säkert var det rostfritt, har inte kollat så noga. Nåt plåtaktigt i varje fall *blink*